Volejbalisté Karlovarska

Volejbalisté Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarští volejbalisté na úvod sezony smetli Ústí nad Labem

  • 0
Dvě stovky diváků dirigované bubeníkem, nová hala, nový tým. Volejbalisté VK Karlovarsko se poprvé představili v nové sezoně Karlovým Varům. V přípravě porazili Ústí 4:0.

Normálně by VK Karlovarsko smázl soupeře SKV Ústí nad Labem ani ne za hodinu 3:0 (17, 11, 14), ale protože se hrál přípravný duel, na řadu přišel ještě jeden set, a ten byl nejvyrovnanější, domácí vyhráli 26:24.

„Sety byly, až na poslední, jednoznačné. Točili jsme všech dvanáct lidí a Ústí hrálo tak jak hrálo, ale bereme to jako přípravu,“ říká trenér Petr Brom. „Sedmdesát procent kádru se obměnilo a sami jsme byli zvědaví, jak nám to bude fungovat.“

VK hrál první zápas po třech týdnech přípravy. „Hrát potřebujeme, byl to první zápas, to je nezvyklé po tak dlouhé přípravě,“ míní smečař Zdeněk Málek. „Trenéři prostřídali všechny hráče, točili jsme se na liberu. Hráli jsme na jednoho nahrávače a na liberu se točili smečaři,“ říká.

Důvodem je neúčast libera Daniela Pfeffera, jenž je společně s nahrávačem Pavlem Bartošem v nominaci národního týmu na evropský šampionát.

„Zaplaťpánbůh, že v reprezentaci jsou, mužstvo si na to musí zvyknout a nějakým způsobem je nahradit. Jediným problémem bude, že přijdou čtrnáct dnů před soutěží a budou mít málo času se s týmem sehrát,“ doplňuje trenér Brom.

První dva sety odehrál na postu univerzála Michal Kriško, poté se na jeho pozici vystřídali Robert Szczerbaniuk a Donovan Džavoronok. Čtvrtý set odehráli především mladí hráči. Ústí už před začátkem soutěže potvrdilo, že asi bude opět hrát ve spodních patrech tabulky.

„S výsledkem 4:0 jsme spokojeni, řekneme si ještě nějaké věci ohledně taktiky v poli, máme to natočené. Žádné závěry z toho neděláme, za týden hrajeme další zápas. Fyzicky jsme připraveni dobře, chce to jen sladit herně,“ uvedl smečař Málek.

Karlovarští volejbalisté jsou stále v plné přípravě. „Trénujeme pořád v rámci fyzické kondice a to kombinujeme s herními věcmi. Ještě je pět neděl před začátkem ligy a na fyzičku ještě bude prostor,“ říká trenér Brom.

Další přípravné utkání sehrají volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko ve čtvrtek, opět v nové hale míčových sportů, soupeřem budou Benátky nad Jizerou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž