DÁM DĚLOVOU RÁNU. Dobriana Rabadžijevová z Bulharska smečuje.

DÁM DĚLOVOU RÁNU. Dobriana Rabadžijevová z Bulharska smečuje. | foto: www.cev.lu

Grand Prix: V utkání plném zvratů volejbalistky prohrály s Bulharskem

  • 0
České volejbalistky podlehly v Grand Prix Bulharsku 2:3 po setech 25:20, 18:25, 17:25, 25:22 a 8:15. Se seriálem se rozloučí v nedělním utkání s domácím Japonskem.

V úvodu tie-breaku získaly Bulharky čtyřbodový náskok a nedovolily soupeřkám další zvrat. Českému týmu se dařilo v první a čtvrté sadě, poslední tři duely s Bulharskem prohrál shodně 2:3.

Po pátečním hladkém vítězství nad domácím Japonskem si Bulharky zkomplikovaly ztrátou dvou setů postup do finále Grand Prix. Češky mají na kontě stále jen dvě vítězství a v neděli se s premiérovou účastí v elitní soutěži rozloučí duelem s Japonskem, které v sobotu podlehlo USA 1:3.

"Podali jsme lepší výkon než v pátečním utkání proti USA. Hlavně jsme měli dobrý vstup do zápasu. Ve hře jsme ale kromě zdařilých zásahů i v těžkých chvílích měli také hodně zbytečných chyb," uvedl na tiskové konferenci po utkání kouč českých volejbalistek Carlo Parisi.

V prvním setu se Češky prosazovaly důrazným útokem i jistějšími bloky. V úspěšném zakončení se střídaly hlavně Kossányiová s Havlíčkovou, kterým připravovala akce nahrávačka Vincourová.

Bulharky, které budou soupeřkami českého týmu ve skupině na zářijovém mistrovství Evropy, se dostávaly do tempa jen pomalu. V koncovce prvního dějství už měly české volejbalistky náskok 22:17. Bulharky s přispěním dvou přímých bodů z podání korigovaly na rozdíl dvou bodů, ale sadu zakončila esem Plchotová.

Slibný výkon se však českým volejbalistkám nepodařilo udržet. V jejich hře přibývaly nevynucené chyby, Bulharky zvýšily důraz v ofenzivě a bez větších problémů získaly dva sety. Z útlumu se probraly české volejbalistky ve čtvrtém dějství. Zpřesnily souhru i obranu na síti, v útoku táhly tým opět Havlíčková s Kossányiovou a přidávala se k nim Vanžurová. Do koncovky si Češky vybojovaly šestibodový náskok 20:14.

V rozhodující sadě ztratily Češky úvodní čtyři míče. Z krize se na chvíli ještě vzpamatovaly, když snížily na 8:10. Rozjeté Bulharky už ale zvrat nepřipustily.

"Naše hra se postupně lepší. Věřím, že v posledním zápase turnaje proti Japonsku podáme ještě lepší výkon a odehrajeme zdařilé utkání," dodal trenér Parisi.

Třetí turnaj Grand Prix volejbalistek

Skupina M (Sendai):
Česko - Bulharsko 2:3 (20, -18, -17, 22, -8)
Rozhodčí:
Papadopulová (Řec.), Abdelsamad (Egypt). Čas: 121 min. Diváci: 2 385.

Sestava a body Česko: Vincourová, Plchotová 4, Havlíčková 22, Vanžurová 10, Kossányiová 20, Monzoni 3, libero Jášová - Hodanová, Pastulová 9, Dostálová 1, Kubínová. Trenér: Parisi.

Japonsko - USA 1:3 (-17, -19, 21, -18).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž