Momentka z duelu Karlovarska (bílá) a Českých Budějovic

Momentka z duelu Karlovarska (bílá) a Českých Budějovic | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Volejbalisté Budějovic v Českém poháru končí, rozhodoval až zlatý set

  • 0
Final four volejbalového Českého poháru bude bez úřadující extraligového mistra. Ve čtvrtek prohrály České Budějovice s domácím Karlovarskem, které postupuje do semifinále.

Západočeši v prvním vzájemném utkání v Budějovicích vyhráli 3:1, to samé platilo ve čtvrtek i o Jihostroji, který také vyhrál 3:1 na sety.

„Kdybychom vyhráli 3:0, tak bychom automaticky postupovali my. Ale v tom třetím setu jsme byli absolutně bez šance. Ne, že bychom polevili v koncentraci, ale Vary výborně ztrátovaly a dobře útočily,“ chválil hru soupeře trenér Jihostroje Jan Svoboda.

O konečném výsledku tedy musel rozhodnout takzvaný zlatý set, tedy klasický volejbalový zkrácený tie-break. Ten vyhráli domácí 22:20.

„Od stavu 14:13 se střídaly oba týmy v mečbolech, byly snad tři na každé straně. Sice nás těší, že jsme v normálním zápase ve Varech dokázali vyhrát 3:1, ale konec v poháru nás samozřejmě mrzí,“ doplnil Svoboda s tím, že ho po čtvrtečním utkání trápí ještě jedna věc .

„Kluky bych chtěl za výkon ve Varech hrozně pochválit, bojovali naplno. Ale z prohry jsou hrozně frustrovaní, protože jsme tam prakticky vyhráli 4:1 na sety, ale nestačilo to. Protože hlavní sudí udělal ve zlatém setu fatální a hrubou chybu, kterou vrátil Karlovarsko do hry,“ popsal Jan Svoboda situaci, při které Michal Kriško vytloukl domácí bloky do jasného autu, což potvrdil i druhý rozhodčí.

Ale hlavní sudí potom odpískal Budějovicím tečovaný míč a důležitý bod tak patřil domácím.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž