České volejbalistky a jejich radost v barážové odvetě proti Slovensku

České volejbalistky a jejich radost v barážové odvetě proti Slovensku | foto: www.cev.lu

České volejbalistky budou poprvé hostit finálový turnaj Grand Prix

  • 0
České volejbalistky budou v červenci hostit poprvé v historii finálový turnaj druhé divize Grand Prix. Účast na něm mají jistou, jako pořadatelská města přicházejí v úvahu Brno, Liberec a Ostrava. O postup do Final Four bude usilovat jedenáct týmů, vítěz závěrečného turnaje může postoupit do nejvyšší divize.

V roce 2017 se opět zvýší počet účastníků Grand Prix, a to o čtyři na 32 družstev. Ve druhé divizi jich bude hrát dvanáct oproti dosavadním osmi, kalendář zatím nebyl zveřejněn. Závěrečný čtyřčlenný turnaj se v České republice uskuteční od 28. do 30. července.

„Jsme velice potěšeni, že můžeme v České republice organizovat tak prestižní volejbalovou akci. Uděláme vše proto, aby to byl skvělý turnaj,“ řekl pro web mezinárodní federace FIVB předseda domácího svazu Zdeněk Haník.

České reprezentantky se v elitní soutěži představí popáté v řadě. V roce 2013 startovalo v GP dvacet týmů a ještě nebyly rozděleny do divizí. O rok později hrálo už 28 družstev ve třech úrovních. V roce 2015 české volejbalistky dosáhly zatím nejlepšího výsledku, když se dostaly do Final Four druhé devize a obsadily třetí místo. Loni jim postup unikl.

První i druhá divize se budou hrát na devíti turnajích po čtyřech týmech, výsledky všech skupin se zobrazí do společné tabulky. Spolu s ČR jsou ve „dvojce“ Argentina, Bulharsko, Chorvatsko, Kanada, Německo, Kazachstán, Keňa, Korea, Peru, Polsko a Portoriko.

Česká republika zatím v rámci Grand Prix pořádala jeden z turnajů základní části, letos v Olomouci a předloni v Brně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž