Mittal Ostrava, Martina Útlá (vlevo)

Mittal Ostrava, Martina Útlá | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Souboj o naději volejbalistky Mittalu Ostrava zvládly

Ostrava - Dotáhly utkání do pátého setu, jenže v něm úplně propadly. Olomoucké volejbalistky nevyužily v Ostravě šanci ukončit sérii a po prohře 2:3 budou mít další šanci v sobotu na vlastní palubovce.

"V tie-breaku se holky předháněly, která udělá více chyb," povzdechl si olomoucký trenér Jiří Teplý po setu, který jeho tým ztratil 4:15! "Tak jasná prohra je hodně frustrující," uznala smečařka Monika Dedíková. "Jako bychom si už v polovině čtvrté sady přestaly věřit, i když jsme ji pak získaly."

Trenér Teplý připustil, že po dvou vyhraných utkáních měl z toho třetího obavy. "Ostrava naznačila, že chce hrát, bojovala o život. My jsme po prvním vyhraném setu zbytečně slevili na servisu, chybovali jsme v obraně a nechali soupeřky rozehrát."

Co včerejší výsledek znamená pro další vývoj série? "Nic," tvrdí olomoucká Monika Dedíková. "V sobotu před domácím publikem vyhrajeme." "Holky si hlavně musejí uvědomit, že je třeba hrát s nasazením, protože dnes jejich pojetí hry v poli bylo akademické, a stejné to bylo i na síti," uvedl kouč Teplý.

"My jsme si řekly, že už musíme zabrat, že je to naše poslední šance, jak uspět," oddechla si ostravská nahrávačka Kateřina Kolářová po vítězství. Když ale domácí hráčky ztratily první set, vypadalo to s nimi bledě.

"Pak jsme byli lepší v obraně na síti, slušně jsme podávali a tím jsme soupeřky odtlačili od sítě," řekl ostravský trenér Leopold Tůma. Domácí tým získal i třetí set, byť v něm ztrácel už 2:7. Ve čtvrté sadě pro změnu promarnil vedení 20:17 a 22:20.´

Jenže v tie-breaku Ostravanky dominovaly. "Jedeme dál," nejásal příliš po výhře Tůma. "Budeme bojovat o to, abychom potvrdili čtvrté místo po základní části." A Kateřina Kolářová dodala: "Bude to těžké, ale snad se nám podaří vrátit k rozhodujícímu pátému zápasu domů do Ostravy."

Čtvrté utkání série se bude hrát v Olomouci v sobotu 22. března od 16 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž