Volejbalistky Olympu Praha (v modrém) smečují v utkání proti Ostravě.

Volejbalistky Olympu Praha (v modrém) smečují v utkání proti Ostravě. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Volejbalistky Olympu přehrály Přerov a po roce si zahrají finále

  • 0
Volejbalistky pražského Olympu se na poslední chvíli probojovaly do finále extraligy, o titul se střetnou s obhájkyněmi čtyř posledních titulů - Agelem Prostějov. V rozhodujícím pátém semifinále vyhrál Olymp nad Přerovem Precheza 3:0. Série o titul začne v sobotu v Prostějově.

Oba soupeři si v semifinále udrželi domácí neporazitelnost, tři ze čtyř předchozích zápasů přitom rozhodl až tie-break. Teď poprvé se hrály jen tři sety.

Olymp vstoupil do zápasu nervózně, ale přerovský náskok dokázal vymazat a první set ještě zachránil. Pak už domácí volejbalistky naopak na hrací ploše kralovaly. "Na začátku jsme byly strašně nervózní," přiznala opora Olympu Andrea Sládková v České televizi.

Trenér Mitáč čekal po předchozích semifinálových zápasech další urputnou bitvu, ale potěšilo ho, jak se hráčky vyrovnaly s vypjatou atmosférou. "Jsem nesmírně spokojený, že jsme to zvládli a jak snadno jsme to zvládli," prohlásil.

Přerovský kouč Leopold Tůma litoval ztracené první sady. "Dlouho jsme v ní byli vepředu a měli náskok, ale vlastními chybami jsme se pak vyvedli z tempa. Holky to nezvládly, tu televizi ani atmosféru, dobře nehrál nikdo," posteskl si Tůma. Jeho celek se v sérii o třetí místo utká na dva vítězné zápasy s Olomoucí, poprvé se hraje už ve středu.

Přerov stále může dosáhnout nejlepšího výsledku v historii. Do extraligy klub vstoupil v roce 2003, kdy koupil licenci od Frenštátu pod Radhoštěm, z úspěšného celku tehdy přešel i nynější přerovský kouč Tůma. Maximem moravského týmu v nejvyšší soutěži je čtvrté místo před šesti lety.

Uniqa extraliga volejbalistek - semifinále, 5. zápas

Olymp Praha - Přerov 3:0 (22, 18, 22)
Nejvíce bodů:
Sládková 12, Kvapilová a Mlejnková po 11, Patočková 10 - Mátlová a Rosenbergerová po 10, Gambová 7. Konečný stav série 3:2

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž