Olomoucké volejbalistky se radují z postupu do finále extraligy. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Do finále jdou volejbalistky Olomouce, které znovu vyřadily Ostravu

  • 0
O soupeřkách Prostějova ve finále extraligy volejbalistek je rozhodnuto, stejně jako loni vyzvou mnohonásobné české šampionky regionální rivalky z Olomouce. Ve čtvrtém semifinále porazil tým z hanácké metropole Ostravu 3:1 a stejným výsledkem ovládl i celou sérii.

Zatímco Prostějov v semifinále ve třech zápasech vyřadil KP Brno a postup slavil už ve středu, Hanačky získaly třetí bod ve čtvrtém duelu a opět po roce vyřadily Ostravu.

Finále začne v prostějovské hale o posledním dubnovém víkendu.

Po prohře v úvodním utkání série olomoucké hráčky zaváhání napravily a mají nejen šanci obhájit stříbro, ale i získat domácí double.

Na začátku března Prostějov senzačně připravily o Český pohár, soupeř je však před extraligovým finále favoritem na zisk devátého titulu v řadě.

„Dnes začali domácí s obrovským rizikem a dostali nás pod tlak. Pokud jsme hráli opatrně, tak jsme ztráceli, když jsme i my zariskovali, tak jsme soupeře přehrávali. Myslím si, že všechny semifinálové zápasy byly kvalitní,“ řekl olomoucký kouč Jiří Teplý.

V souboji blokařek nad sítí se utkaly ostravská Kateřina Zemanová (vlevo) a...
Ostravská nahrávačka Kateřina Valkova se i vleže snažila vybrat míč nohou.
Olomoucké libero Rene Sainová se raduje z bodu.

Pro Ostravu byl loňský bronz historicky první medailí v extralize. Proti Královu Poli si zahraje o zopakování třetí příčky.

„Dnes jsme obrovsky bojovali a měli výborný vstup do zápasu. Bohužel jsme měli v některých postaveních problém se ztrátou a to rozhodlo. Byla to oboustranná bitva servisů a obran,“ hodnotil domácí trenér Zdeněk Pommer.

Semifinále play-off extraligy volejbalistek

4. zápas:

Ostrava - Olomouc 1:3 (22, -15, -21, -22)
Nejvíce bodů:
P. Kojdová 17, Zemanová 13, Zedníková a Toufarová po 12 - Napolitano Šenková a Sajdová po 18, Michalíková 11. Konečný stav série: 1:3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž