České Budějovice - Ústí nad Labem

České Budějovice - Ústí nad Labem | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Šéf ústeckých volejbalistů Přikryl: Chybí nám milion korun

  • 0
Volejbalisté Ústí mají zase potíže. Finanční nejistota už zavinila odchod prvního klíčového hráče devátého týmu letošní extraligy. Univerzála Luboše Smrčinu přetáhlo Brno. "Ani se mu nedivím. V Brně má určitě lepší finanční podmínky, než jaké měl u nás," chápe Miroslav Přikryl, generální manažer ústeckého týmu.

Hrozí i odchod dalších hráčů?
Možná až pěti. Bezděka s Kopáčkem jednají se zájemci, zatím jsme domluvení na oddálení podpisu smluv. Ale nebudou čekat do nekonečna. To samé Mooz, Pěkný. A nevíme, co bude s Bicanem. Ještě nemá stoprocentně doléčené rameno. My si musíme rychle vyjasnit, jak na tom budeme s financemi. V klubu máme termín do půlky června. Jinak kádr nedokážeme stabilizovat a budeme to látat až těsně před sezonou. Pokud se vůbec podaří dát peníze dohromady.

A když ne?
Všechny extraligové soutěže, od mužů až po kadety, jsme přihlásili a zaplatili vklady. Mládež stoprocentně zachováme. Na tu mít prostředky budeme, to je priorita klubu. Áčko? Varianty jsou tři, dvě nepříliš optimistické. Za prvé přechod z poloprofesionální báze na čistě amatérskou. Extraligu bychom hráli s odchovanci a hráči, kteří si jinde nenajdou angažmá. Jsem si vědom, že by to bylo na úrovni sestupu. Druhá možnost pokud by se povedlo zachovat aspoň stávající podmínky, za Smrčinu sehnat náhradu a ostatní hráče udržet, hráli bychom zase někde kolem 8. místa. A třetí? Najít po letech konečně generálního partnera. Pak bychom mohli uvažovat i o posílení kádru. Ale reálně vidím první či druhou variantu.

Jak daleko jste s rozpočtem na příští sezonu?
Natvrdo říkám, že potřebujeme do konce roku minimálně milion. Máme příslib od města, že volejbal nevypadne z podporovaných sportů. Ale primátor nemůže mluvit za nové zastupitelstvo, které vzejde z voleb. Na minulou sezonu jsme dostali dva a půl milionu, rozpočet byl 4 miliony. A ten rozdíl máme zatím pokrytý tak z třiceti procent.

A co když přece jen nové vedení města přestane volejbal dotovat?
Tak extraliga v Ústí nad Labem končí. To víme dlouhodobě. Příjmy od města dělají 40 - 60 procent z celkového rozpočtu našeho klubu, tak významný výpadek by byl pro nás likvidační.

Loni jste trénoval Ústí v extralize sám. Co letos?
To je další smutný příběh. Byl bych rád, aby tady byl profesionální trenér. Sám bych se chtěl věnoval vedení klubu, shánění peněz a taky své práci. Ale jestli nastane ta amatérská varianta, zřejmě trenérem zůstanu. Ať už u áčka, nebo u mládeže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž