Rameno Kubalu s Bízou nezastavilo

Frýdek-Místek, Lucern - I s vykloubeným pravým ramenem dosáhl Přemysl Kubala spolu s Michalem Bízou dosud svého největšího mezinárodního úspěchu v plážovém volejbalu. Na turnaji Evropského okruhu ve švýcarském Lucernu se z nevyzpytatelné kvalifikace probojovali až ke třetímu místu. I když Kubala duel o bronz málem nedohrál.

V semifinále sice český pár podlehl pozdějším vítězům Juliu Brinkovi s Christophem Dieckmannem z Německa 0:2 (-18, -13), ale v utkání o bronz porazili Nizozemce Numerdora se Schuilem 2:1 (-15, 18, 10).

Přitom Kubala měl zdravotní problémy. "Ve třetím setu mi při jednom ze soubojů na síti s Numerdorem vyletělo rameno," povzdechl si blokař mistrovského DHL Ostrava.
Zápas tak byl za stavu 11:7 v rozhodující sadě na pět minut přerušen.

Přemysl Kubala si vrátil rameno zpátky a boj pokračoval.

"Zápas už ale dohrával hlavně Bizon (Michal Bíza) a zvládl to výborně. Hrál na druhou nebo mu vycházelo podání," usmál se Kubala, který se dnes vrací domů do Frýdku-Místku.

Bohužel se hned chystá za doktorem Vítem Dvořákem. "Zřejmě mám zase povolené vazy, ale jsem optimista," podotkl.

Potíže s ramenem měl už minulou sezonu. Před rokem kvůli tomu vynechal zápasy na písku a šel na operaci.

Přesto Kubala věří, že příští týden bude moci v Doksech hrát mistrovství republiky.
Bronz z Lucernu Kubalovi s Bízou zajistil start na mistrovství Evropy, které bude od 24. do 27. srpna v nizozemském Haagu.

"Účast na evropském šampionátu je pro nás prioritou," řekl Kubala, který je ochoten kvůli zranění oželel start v Doksech, jen aby s Bízou mohli nastoupit v Haagu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž