Rituál prostějovských volejbalistek

Rituál prostějovských volejbalistek | foto: Michal Šula, MAFRA

Na turnaji v Ostravě neztratily prostějovské mistryně ani set

  • 4
Na mezinárodním volejbalovém turnaji v Ostravě hráčky Prostějova naznačily, že také v nové sezoně budou jen obtížně hledat v extralize konkurenci. V zápasech proti domácímu výběru, Frýdku-Místku, Pezinoku a Přerovu neztratily ani set, i když nastoupily bez tří hráček posíleného kádru.

Kromě Markéty Jambové, která léčí operované rameno chyběla v sestavě Katie Carterová a Tatsiana Markevičová. "Carterová má ještě sádru na naštípnutém malíčku a Markevičová čeká na udělení nového víza. Měla by jej dostat každým dnem, pak z Běloruska okamžitě přiletí a připojí se k družstvu," uvedl trenér Prostějova Miroslav Čada s tím, že obě letní posily stihnou 9. a 10. října domácí přípravný turnaj Prostějov Volleyball Cup 2013 za účasti Schwechatu, Drážďan a CZ Bělehrad.

Výkony v Ostravě nebyly podle kouče bez chyb, přesto v některých pasážích už nově složený tým odváděl slušnou práci. Třeba v průběhu prvního setu zápasu proti Pezinoku, kdy Hanačky soupeřkám dovolily složit pouze osm míčů.

"V nástupu do zápasu jsme měli vynikající podání a výkon celého týmu dosahoval vysokých parametrů. Rezerv máme stále hodně, ale pracujeme na jejich odstranění. Zdá se, že jdeme správným směrem," řekl Čada.

Názor prostějovského trenéra potvrdily také výkony volejbalistek během celého turnaje. S Ostravou měly problémy na přihrávce, proti Frýdku-Místku se hra zlepšila a na vyšší rychlostní stupeň tým dokázal přeřadit v duelech s Pezinokem a Přerovem. "Je to logické. Zlepšuje se naše souhra a tomu odpovídá pestřejší útok i kvalitnější obrana. Do startu sezony ještě odehrajeme pět zápasů a určitě se zase herně posuneme," věří Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž