Rituál prostějovských volejbalistek

Rituál prostějovských volejbalistek | foto: Michal Šula, MAFRA

Točková se zranila, prostějovské volejbalistky se jí nejspíš vzdají

  • 0
Nepříjemnou komplikaci v průběhu přípravy řeší vedení prostějovských volejbalistek. Po několika trénincích se u univerzálky Olgy Točkové objevily problémy s nedávno operovaným kolenem. Trenér Miroslav Čada tak zřejmě bude hledat novou posilu pro tým českých šampionek, s lotyšskou hráčkou se možná rozloučí.

"Kloub není v pořádku a Olga by mohla naskočit do zápasů nejdříve v listopadu. My přitom potřebujeme být v plné síle hned v polovině října," uvažuje trenér Prostějova. "Vše ještě konzultujeme s doktory, ale nevypadá to příliš nadějně."

Vedení volejbalistek cítí, že je to poměrně velká komplikace. Většina kvalitních hráček už získala angažmá a najít špičkovou univerzálku nebude snadné. "Je to problém," uznává Čada.

Věřil, že zkušená lotyšská reprezentantka bude patřit mezi největší opory a její kvality chtěl využít především v Lize mistryň. "Točková působila v Cannes, Curychu nebo Rabitě Baku. Získala šest titulů ve čtyřech zemích. Najít podobně ostřílenou volejbalistku bude těžké. V každém případě to musíme vyřešit co nejdříve," řekl Čada.

Prostějov v letní přestávce výrazně obměnil kádr. Posily pro Ligu mistryň opět hledal převážně v zahraničí. Druhou nahrávačkou bude Slovenka Růžičková, novými blokařkami jsou Nizozemka Steenbergenová, Slovinky Borovinšeková a Hutinská, smečařkami Běloruska Markevičová, Češka Gambová a liberem reprezentantka Jášová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž