Přemysl Obdržálek ze Zlína odehrává míč během zápasu s Benátkami nad Jizerou

Přemysl Obdržálek ze Zlína odehrává míč během zápasu s Benátkami nad Jizerou | foto: MF DNES

Konec kariéry to snad není, doufá zlínský veterán Obdržálek

  • 0
O takový hattrick nestojí. Volejbalovou kariéru Přemysla Obdržálka letos potřetí zabrzdily problémy se zády. O odbíjenkářském důchodu se však 37leté libero extraligové Fatry Zlín bavit nechce.

"Doufám, že konec kariéry to není. Tak bych si ho nepředstavoval," pronesl bývalý český reprezentant a momentálně nehrající asistent trenéra.

Záda ho poprvé zradila před deseti lety. Operace vyhřezlé ploténky mu tehdy zhatila přestup do polského Sosnowce a vyřadila ho na rok z činnosti. Potíže se mu vrátily před dvěma roky, vyhřezlou ploténku léčil konzervativně a vynechal půlku sezony. Lékaři ho varovali před trvalými následky.

"Bylo to nebezpečné. Mohl jsem přestat chodit na jednu nohu," povídal před startem loňské sezony. A zároveň přiznal, že přemýšlel o konci aktivní kariéry. Jenže z palubovky se mu ještě nechce. "Půlku přípravy jsem odehrál, těšil jsem se na další sezonu. Je to ubíjející," vykládal po prvním duelu extraligové sezony, v němž Zlín doma udolal v pěti setech mistrovskou Ostravu.

V týdnu před utkáním zkusil trénovat, jenže risk mu nevyšel. "Záda jsem zas cítil. Teď už jim nechám čas, až se vyléčí," slibuje rodák ze Starého Města.

Jak dlouho může trvat, než se uzdraví? "Těžko odhadovat, záda jsou nevyzpytatelná. Posledně to byly tři měsíce. Věřím, že se tuhle sezonu vrátím." K téhle variantě vzhlíží i hlavní kouč Zlína Roman Macek, který přišel o oporu mužstva. Jak těžké je nahradit organizátora obrany, ukázalo střetnutí s Ostravou.

Osmnáctileté libero kadetské reprezentace Miroslava Bláhu si mistr vybral na servisu jako svůj terč a Bláha svůj extraligový debut nezvládl. "Bylo mi ho líto. První zápas a hned v televizi proti mistrovi. Pár turnajů mu vyšlo, ale extraligový zápas je něco jiného. Asi si neuvědomoval, co všechno to obnáší," podotkl Obdržálek.

Mladíka Bláhu ve Zlíně logicky nezatracují, ale stejně logicky si uvědomují, že stavět na něm zatím nemůžou. O něco pravděpodobnější je možnost, že by se na libero dočasně posunul smečař Vašíček, který Bláhu v zápase s Ostravou úspěšně nahradil.

"O postu libera se teď intenzivně bavíme. Jasno chceme mít do pondělního utkání v Liberci," prozradil Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž