(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: cev.lu

Tuny písku zasypou kvůli svátku plážového volejbalu Dolní oblast Vítkovic

  • 0
Kolem 1 700 tun písku přiveze vlak začátkem června do ostravské Dolní oblasti Vítkovice, aby tam odborníci postavili šest kurtů na plážový volejbal.

Na nich se od 20. do 24. června představí beachvolejbalová elita mužů a žen na turnaji Světové série. Centrkurt pro 2 700 diváků vyroste na parkovišti poblíž tramvajové zastávky Dolní Vítkovice.

„Dostat tuto akci po letech opět do České republiky byl náš cíl,“ uvedl ředitel turnaje Martin Duka. „Hledali jsme výjimečné místo a při jednáních se zástupci měst a krajů k nám byli v Ostravě nejvstřícnější.“

Ostatně město i kraj na akci, jejíž rozpočet je kolem 24 milionů korun, přispějí shodně čtyřmi miliony. „Když jsem se poprvé o možnosti pořádat tento turnaj v Ostravě dozvěděl, přišlo mi to divné,“ přiznal hejtman Ivo Vondrák. „Ostrava je průmyslové město, kde moc pláží není... Ale na druhou stranu mění tvář a celý kraj už není takový šedivý a nevýrazný, takže to bude zajímavé a atraktivní.“

Od roku 2008 byl tak významný turnaj v Česku několikrát, ale vždy jen na pražské Štvanici. A tam hráli buď jen muži, anebo jenom ženy, zatímco v Ostravě budou obě kategorie. „Mužský i ženský beach je velmi atraktivní, a tak jsem rád, že poprvé v Česku uvidíme najednou obě kategorie,“ řekl Petr Beneš, někdejší úspěšný reprezentant a nynější předseda rady Asociace beachvolejbalu. Navíc v mimořádných kulisách.

„Ano, hrát v industriálním prostředí bude výjimečné, což potvrdil i technický delegát Mezinárodní volejbalové federace, který se tady už byl podívat,“ sdělil Martin Duka. Dodal, že usilují o to, aby se Světová série v Ostravě hrála pravidelně každý rok.

Od pátku jsou v síti Ticketportal v prodeji vstupenky na víkendové zápasy, kdy se už bude rozhodovat o celkových vítězích.

„Ve středu, čtvrtek a pátek bude vstup zdarma,“ uvedl Martin Duka. Sobotní vstupné v předprodeji do 10. června přijde na 100 korun a nedělní na 150. Na oba dny bude stát 200 korun. Od 11. června se ceny o něco zvýší.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž