Enrique Pisani

Enrique Pisani | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Trenérský matador Pisani ukazoval v Česku, jak pracovat s mládeží

  • 0
Argentinský trenér Enrique Pisani byl hlavní postavou velkého semináře volejbalových trenérů v Čeladné v Beskydech. "Zaměřili jsme se na přihrávku a s ní spojené další činnosti," uvedl Ivan Pelikán ze spolupořádajícího ŠSK Beskydy.

Seminář byl zaměřený na výchovu mládeže. Zúčastnilo se ho 110 trenérů z celé republiky.

Pisani působil v italské sérii A, vedl jeden z nejlepších evropských týmů, belgický Maaseik a také belgickou reprezentaci. "České juniory jsem viděl hrát v Belgii," řekl Pisani. "Jsou na tom solidně fyzicky, silově, ale mají problémy se samotnou hrou."

To však podle Pisaniho není jen problém Čechů. "Stejně jsou na tom další tradiční volejbalové země, Polsko, Slovensko i další. V určitých herních situacích působí bezbranně. Nevědí, jak vyhrát."

Pisani jako příklad uvedl Poláky. "Před osmi roky hráli jednoduše a precizně. Dnes do své hry zabudovali různé moderní prvky, ale působí rozházeně a neuhrají důležité balony."

Spolu s Pisanim byli lektory semináře reprezentační trenér juniorů Petr Juda, někdejší reprezentační univerzál Jakub Novotný a bývalý trenér extraligového Havířova Ivan Pelikán.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž