Vladimír Sobotka z Ostravy smečuje.

Vladimír Sobotka z Ostravy smečuje. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Ostravští volejbalisté přiznávají: Dostali jsme se dál, než jsme čekali

  • 0
Nějaké změny v kádru budou, ale kostra zůstane pohromadě. To tvrdí manažer ostravských volejbalistů Tomáš Zedník po sezoně, která pro mužstvo skončila nadmíru úspěšně - 2. místem v extralize.

"Hovořit o změnách je ale předčasné, více budeme vědět koncem května," řekl Zedník. Trenér Zdeněk Šmejkal připustil možný odchod smečaře Marka Mikuly. "Sám říká, že je tady už tři roky a cítí, že potřebuje změnu, ale jisté to není," řekl Šmejkal. "O případné náhradě ale jednáme."

Ostravští měli zájem o mladého smečaře Jana Hadravu z ČZU Praha, leč ten nabídku kvůli studijním povinnostem odmítl. "Je možné, že se podíváme i po cizincích, kteří nejsou nijak drazí," podotkl Zdeněk Šmejkal, který u týmu zůstává.

Zástupci klubu to nechtěli potvrdit, ale je možné, že přijde i nový nahrávač, který bude ze Slovenska.

Je pro ostravské volejbalisty stříbro víc, než čekali? "Před sezonou přišli noví nahrávači, blokař, a tak jsme si říkali, že když budeme v semifinále, tak to bude fajn, když budeme mít medaili, tak budeme šťastní, ale že jsme hráli finále, to je fantastické," řekl manažer Zedník.

"Na kluky jsem pyšný," řekl ostravský trenér Šmejkal. "Už proto, že smolnější sezonu, co se týče zranění a nemocí, jsem nezažil. "Dlouho kvůli zlomenině záprstní kůstky na ruce scházel na liberu Václavík a problémy měl tým na bloku.

Postupně byli mimo hru Sobotka, Kubala i Malinek. Narychlo přišel zaskočit David Obhlídal z Brna, který už s vrcholovým sportem skončil. "A hodně nám pomohl. Medaili máme i pro něho," řekl trenér Šmejkal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž