Martin Klapal, Ostrava

Martin Klapal, Ostrava | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Ostravští volejbalisté hráli další tie-break. Už jedenáctý

  • 0
Jedenáct pětisetových zápasů už odehráli volejbalisté DHL Ostrava v tomto ročníku extraligy. A šest vyhráli. Slavia Havířov už má za sebou devět tie-breaků a čtyři získala. Ve včerejším 28. kole Ostravští porazili Fatru Zlín 3:2 a Havířovští uspěli v Brně 3:2.

"Mrzí mě, že jsme se po dvou vyhraných setech dostali do nepříjemností," řekl ostravský nahrávač Juraj Zaťko. "Tolik tie-breaků, co jsme v této sezoně už odehráli, nám psychicky nepřidá. K tomu během února hrajeme hodně zápasů a sety se tak násobí."

Jenže včera Ostravští vedli už 2:0 na sety a měli mečbol. To šel na podání Švasta a plachtící míč poslal do autu. "Je to mladý kluk, ale stát se to nemůže," řekl ostravský trenér Jaroslav Tomáš. Vinu bral na sebe, protože Švastu poslal na servis místo Michaloviče. "Pokazil jsem to."

Utkání mělo být soubojem univerzálů, ostravského PeteraMichaloviče a zlínského Jana Krby, třetího a čtvrtého nejvíce bodujícího volejbalisty extraligy. Leč Krba vydržel na hřišti jen do stavu 16:11 ve druhém setu. Pak ho trenér Roman Macek stáhl i s nahrávačem Feněm. Místo nich nastoupili Černý a Jakubíček.

"Krbovi to nejde už delší dobu, dnes to nebylo nic nového," uvedl Macek. "Druhá dvojice hráčů vnesla do hry víc nadšení, víc se zakousli do volejbalu." A hosté ve třetí a čtvrté sadě zvládli vyrovnané koncovky.

"My jsme v rozhodujících okamžicích chybovali v útoku," podotkl Jaroslav Tomáš. "Naštěstí jsme pátý set jednoznačně vyhráli." Havířov zítra hostí ČZU Praha, Ostravští v pondělí přivítají Příbram.
Oba zápasy začnou v 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž