Zdeněk Šmejkal

Zdeněk Šmejkal | foto: Jan Homolka

Ostravští volejbalisté bez kouče. Šmejkal odchází do Rakouska

  • 0
Volejbalisté Ostravy jsou bez trenéra. Zdeněk Šmejkal se rozhodl odejít do Rakouska, do týmu Union Waldviertelu, s nímž loni vybojoval ligový bronz.

„Tak, jako jsem dodržel slovo v Ostravě, tak stejná situace nastala nyní v případě Waldviertelu,“ uvedl Šmejkal, který v minulosti vedl i reprezentaci.

Minulou sezonu v Ostravě nedokončil, protože ho tehdejší šéf klubu Ivan Cap odvolal. Zamířil tak do Rakouska s tím, že původnímu vedení Ostravy slíbil, že se vrátí, když se opět ujmou fungování klubu, což se po soudních sporech stalo.

Šmejkal uvedl, že by rád v Ostravě zůstal. Šéfům rakouského klubu nabídl, zda si nechtějí najít jiného kouče. „Trochu jsem spoléhal, že to tak dopadne, ale přáli si, abych navázal na práci, kterou jsem tam loni začal,“ řekl.

Na klubovém webu uvedl, že si před touto sezonou dali s členy správní rady cíl stabilizovat klub a nastartovat nový tým. „To se nám podařilo, i když jsme se mohli umístit lépe (Ostrava byla sedmá).

Je mi líto, že musím odcházet z Ostravy od rozdělané práce, ale věřím, že přijde nový trenér, který na mne naváže.“

Ostravští už mají o novém trenérovi jasno. „Ale oznámíme ho až příští týden, až bude vše definitivní,“ řekl ostravský manažer Tomáš Zedník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž