Opavské volejbalisty bude trénovat Demar

  • 1
Opava - Novým trenérem opavských volejbalistů bude dosavadní kapitán týmu Martin Demar. Šestatřicetiletý blokař nahradí Rastislava Chudíka, který kvůli neshodám s hráči rezignoval. Demar podepsal smlouvu na dobu neurčitou a kvůli novému angažmá ukončí hráčskou kariéru. Opava letos skončila v extraligovém čtvrtfinále.

Temperamentní blokař se v Opavě usadil po návratu z zahraničního angažmá. V klubu odehrál tři úspěšné sezony a dnes povýšil na místo trenéra.

"Pečlivě jsme zvažovali všechny možnosti, nakonec jsme se rozhodli pro něho," vysvětluje šéf opavského klubu Lubomír Rabinský. "Martin byl na hřišti vždy velkým bojovníkem a určitě takový jako trenér. V opavě bydlí a s místním prostředím se dokonale sžil."

Martin Demar hrál extraligu za bývalou Rudou hvězdu Praha, odkud zamířil do ciziny. Působil dva roky v Saint Etienne, tři v Ženevě, rok v Nice a další sezonu v Rennes.

Opavský klub po vyřazení z play-off nečekaně opustil slovenský trenér Rastislav Chudík, ačkoliv o pár dní dříve prodloužil smlouvu. Jako příčinu uvedl rozpory s hráči.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž