Opava v derby platila za chyby v závěru

Ostrava - Je to o štěstí, říkají volejbalisté o rozhodujícím pátém setu. Hlavně je však o chybách. A těch volejbalisté Opavy v souboji s DHL Ostrava udělali více. A důsledek? V 15. kole extraligy prohráli 2:3. Je tie-break opravdu o štěstí? "Ano, ale to přeje tomu lepšímu," prohlásil ostravský trenér Jaroslav Tomáš.

"Těžko říct, jestli to je o štěstí, ale každopádně my jsme ho v tom tie-breaku neměli," řekl opavský univerzál Jozef Piovarči.

V páté sadě Opavané dvakrát útočili do autu, zkazili tři servisy a hosté získali další tři body blokem.  "K těm chybám nás ale Ostrava donutila," podotkl opavský trenér Martin Demar. "Bohužel jsme se lekli vítězství. Mít štěstí v koncovce prvního setu, tak jsme vyhráli 3:0."

Chybám se v poslední sadě nevyhli ani hosté, ale to už vedli 14:9. Nejprve Ching útočil do zámezí, pak smečoval do bloku a Správkovi utekl Piovarčiho servis. Rázem byl stav 14:12. "Měli jsme náskok, ale stávat by se to nemělo," řekl Jaroslav Tomáš. "Ching chtěl moc zápas ukončit a křikl si i na poslední balon." Ten už ničivě poslal do země protivníkova hřiště.

Tak blízko porážce Ostrava v tomto extraligovém ročníku nebyla. "Bylo to nejtěžší utkání," připustil trenér Tomáš, jehož tým je tak stále jako jediný bez prohry.  "Důležitý byl čtvrtý set, v něm jsme se psychicky zvedli," uvedl ostravský David Konečný. "Do tie-breaku jsme už šli s potřebným elánem."

Chyběly Opavě větší zkušenosti? "To bych neřekl," odmítl Piovarči. "Ve čtvrtém a pátém setu nám úplně odešel servis. Obzvlášť v tie-breaku jsme nebyli schopni pořádně podat," dodal Martin Demar.

Konečný přiznal, že dlouho bylo utkání z ostravské strany ospalé. Smiřovali se už Ostravští s první prohrou? "Na tu nikdo z nás nemyslí. Pořád si věříme, jsme silný mančaft," upozornil Konečný.

Co by se muselo stát, aby Ostrava v lize prohrála? "Všem by se nám nesmělo dařit," řekl David Konečný. "Dnes to sice byla bída, ale dopadlo to dobře."

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž