Olomoucké volejbalistky představí blokařku

Olomouc - Turnaj volejbalistek o Pohár rektora Univerzity Palackého, který dnes začíná v Olomouci, prověří také novou posilu pořádajícího týmu. Je jí nadějná devatenáctiletá blokařka Iva Nachmilerová. "Přišla k nám z Valašského Meziříčí, ale minulou sezonu hostovala v prvoligovém Novém Jičíně," uvedl mluvčí olomouckého klubu Adam Fritscher.

Iva Nachmilerová se dříve věnovala také atletice a tenisu, přičemž v žačkách hrála i se současnou českou jedničkou Nicole Vaidišovou.

"Jedná se o nadějnou hráčku, která má velkou šanci prosadit se v extralize," uvedl olomoucký trenér Jiří Teplý na adresu 190 centimetrů vysoké volejbalistky. "Potřebuje na sobě samozřejmě ještě zapracovat, ale předpoklady má."

To může ukázat už odedneška do neděle na turnaji o Pohár rektora Univerzity Palackého, jehož 19. ročník hostí univerzitní Sportovní hala v Olomouci-Lazcích.

Vedle domácího celku se jej zúčastní extraligové týmy Přerova, Ostravy a Slavie Praha. Kromě nich přijedou běloruský Brest, srbský Lazarevac a slovenské Košice a Žilina.

Prvenství obhajuje Slavia Praha. Turnaj dnes začne v 16.30 hodin zápasy Olomouc - Lazarevac a Žilina - Ostrava.

V sobotu se hraje od 9 hodin, semifinálové souboje mají začátek v 16.30 a 18.45 hodin. Zápasy o umístění začnou v neděli v 9 hodin, finále bude od 10.45 hodin.

"Turnaj má opravdu kvalitní obsazení," podotkl trenér Teplý. "Do začátku ligy zbývá měsíc, takže už začínáme ladit formu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž