Olomoucké hráčky se chystají na Slavii

Olomouc - Minulou sezonu volejbalistky Olomouce bojovaly v extralize o přežití. Letos soutěž rozjely výborně, úvodní zápasy s Frýdkem-Místkem (3:0) i Přerovem (3:1) vyhrály. „Ale až nyní se ukáže, jak na tom vlastně jsme,“ upozornil olomoucký trenér Jiří Teplý. Jeho družstvo totiž zítra od 17 hodin bude hostit rovněž dosud neporaženou Slavii Praha.

 „Ta má konsolidovaný tým, je dlouho spolu, ale věřím, že uspějeme,“ podotkl trenér Teplý. „Čeká nás ještě i Brno a Olymp. Po těch zápasech uvidíme, jestli budeme hrát v této sezoně na špici, nebo uprostřed ligy či níže.“

Jiří Teplý je však přesvědčený, že olomoucké volejbalistky na tom budou mnohem lépe než v předešlém ligovém ročníku, kdy v souboji o sedmé místo porazily Přerov.
„Nejen že jsme získali dvě zkušené hráčky, ale zlepšila se i ekonomická situace klubu. Pomohly nám příspěvky od města a kraje,“ řekl trenér.

Připomněl, že minulou sezonu odehrály prakticky olomoucké juniorky. „Vždyť nejstarší naše hráčka měla 22 let, ostatní pod dvacet. A když holky udělaly dvě chyby, už se to s nimi táhlo. Chyběly nám zkušenosti.“ Právě ty do týmu vnesly Petra Chalcarzová a Alice Peršínová. „Jejich zásluhou i lépe přihráváme, s čímž jsme rovněž mívali problémy,“ podotkl Jiří Teplý.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž