Olomoucké volejbalistky děkují fanouškům.

Olomoucké volejbalistky děkují fanouškům. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Olomoucké volejbalistky vyhrály turnaj O pohár rektora, posila ale končí

  • 0
Olomoucké volejbalistky znovu ovládly domácí mezinárodní turnaj O pohár rektora Univerzity Palackého. Ve finále si poradily s Libercem ve čtyřech setech a radovaly se z trofeje již pošesté za sebou. Zároveň se klub rozloučil s americkou „posilou“ Palmeriovou, která nesplnila očekávání.

„Reference, které jsme dostali od jejího agenta, se nepotkaly s realitou. Dohodli jsme se na ukončení kontraktu,“ řekl trenér Jiří Teplý.

Finále nabídlo zajímavý souboj. Liberec je nováčkem extraligy a hned vyhlásil touhu po medailovém umístění. V závěrečné sadě za stavu 19:17 vnesla klid do domácích řad blokařka Dudová, při jejímž servisu narostl náskok na 22:17.

Výkony mladé blokařky ocenil i Teplý: „Její nejsilnější stránkou byl na turnaji kvalitní servis. Jinak pokud měla klid a stíhala docházet v obraně, tak nás podržela i na bloku.“ Ale našel i drobné nedostatky. „Někdy se hůř orientovala v poli, ale to je způsobené tím, že je ještě mladá a nevyhraná,“ poznamenal na adresu blokařky z partnerského Šternberku, která zaskočila za reprezentantky Struškovou a Ćutuk.

„Mám z toho dobrý pocit. Přestože jsme hrály v poměrně omlazené sestavě, kdy na účku hrála Orvošová a Dudová na bloku, tak je zkušené hráčky podržely. Vybojované těžké utkání nad kvalitním soupeřem,“ hodnotil finále Teplý.
Jeho tým teď odehraje turnaj v Nitře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž