Diskuze

Olomoucký trenér po duelu s Ostravou: Měli jsme zápas pod kontrolou

To byla jízda. Ani jednou v základní části extraligy suverénní volejbalistky Olomouce neprohrály. Vítězné tažení kompletních osmnácti zápasů završily v sobotu v Ostravě; osmý tým tabulky zdolaly bez ztráty setu a upevnily si vedení. Skvělé období Hanaček podtrhuje ještě čtvrteční postup v Poháru CEV přes Beveren.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Olomouc těží ze svého neuvěřitelně stabilního a je třeba dodat i českého kádru. V družstvu je většina hráček, které hrají pohromadě více než 5 let. Je to Napolitano-Šenková, Košická, Dědíková, Dudová, Michalíková, Strušková, Sokolová-Sajdová a Kubínová. Od 15 let hraje na účku i Gábina Orvošová, budoucnost české reprezentace. Letos doplnil trenér družstvo o blokařku Trnkovou, smečařku Kossyaniovou a libero Kovářovou. Myslím, že není přehnané tvrdit, že současná Olomouc je lepší než stávající česká reprezentace.

Ostrava oslabila po úspěšné loňské sezoně o nahrávačku Valkovou (přestup do Olympu), smečařku H.Kojdovou (mateřské povinosti) a blokařku Nachmilnerovou (ukončila činnost). Do družstva se vrátila ze zahraničí smečařka Zedníková a klub získal velmi nadějnou 19letou blokařku Nečasovou. Čekalo se, že o rok starší naděje Diatková, Faltýnová i Žolnerčíková budou mít očekávaný progres. Žel Bohu po velmi špatném začátku na družstvo spadla tzv. deka a celý základ odehrála děvčata hluboko pod své možnosti. O tom svědčí i poslední zápas s Olomoucí, která nechala na lavičce Orvošovou, Michalíkovou, Košickou, Trnkovou i Kubínovou.

0 0
možnosti