Jiří Teplý koučuje olomoucké volejbalistky

Jiří Teplý koučuje olomoucké volejbalistky | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Olomoucké volejbalistky v cestě do Ligy mistryň narazí na Rumunky

  • 0
Volejbalistky Olomouce už znají prvního soupeře, s kterým se utkají o Ligu mistryň: ve druhém předkole narazí na rumunský tým Alba Blaj. Rozhodlo o tom losování evropských pohárových soutěží v Lucemburku. Pokud Hanačky uspějí, v poslední kvalifikaci vyzvou vítěze duelu mezi Stuttgartem a lepším z prvního předkola mezi Štýrským Hradcem a nizozemským Sliedrechtem.

Neboť český volejbalový šampion Prostějov se z ekonomických důvodů přihlásil pouze do Poháru CEV, Olomouc se pokusí do nejprestižnější volejbalové soutěže probít místo něj.

„Máme nárok na předkolo, protože jsme v lize skončili druzí. Rozhodli jsme se tedy absolvovat to, na co máme nárok, a bojovat v předkolech o základní skupinu,“ řekl trenér Olomouce Jiří Teplý.

A olomoucký klub na boj o Ligu mistryň zbrojí. Zaměřil se převážně na prostějovské hráčky. Na soupisku vicemistryň přibyla blokařka Trnková a libero Kovářová. V kuloárech se hovořilo také o třetí hráčce z Prostějova, smečařce Kossányiové. „My jsme o její služby zájem měli, protože po skončení smlouvy v Prostějově byla volnou hráčkou. Nicméně jsme nebyli sami a myslím, že se rozhodla pro zahraniční angažmá,“ uzavřel Teplý spekulace o příchodu reprezentační smečařky.

Olomouc však smeč posílit chce. „Potřebujeme získat kvalitní smečařku, takže pokud objevíme takovou, která bude odpovídat našim požadavkům, je naším zájmem ji podepsat,“ říká kouč Hanaček.

Hledat bude muset v zahraničí, protože na tuzemském trhu je taková smečařka nedostatkovým zbožím.

V případě neúspěchu v kvalifikaci o Ligu mistryň bude na Olomouc čekat Pohár CEV, který je druhou nejvyšší klubovou evropskou soutěží. Teď vysokoškolačky čeká červencové volno. Znovu se budou hlásit na začátku srpna, kdy jim startuje příprava na nový ročník.

A pořádná výzva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž