Olomouc skončila na Slovensku druhá

Olomouc - Kondiční soustředění ve východočeských Pastvinách a přípravný turnaj ve slovenském Dolném Kubíně mají za sebou volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Čtvrtý tým uplynulého ročníku extraligy se momentálně na novou sezonu připravuje v domácích podmínkách. Soustředění u pastvinské přehrady patří každoročně k tradičním pilířům olomoucké přípravy.

"Zaměřili jsme se na nabírání fyzičky," prozradil trenér vysokoškolaček Jiří Teplý. "Zatím je u jednotlivých hráček na různé úrovni. Soustředění se ale vydařilo."

Na turnaji v Dolném Kubíně obsadily Hanačky druhé místo. "Jednalo se přitom o velmi silně obsazený podnik s mezinárodní účastí," upozornil Teplý.

"Umístění však nepřikládám velkou důležitost, protože většina týmů je teprve na začátku přípravného období."

V základní šestičlenné skupině Olomoučanky třikrát zvítězily 2:0 na sety, jednou remizovaly 1:1 a jednou prohrály 0:2 s pozdějšími vítězkami z ruského Odincova. "Ty byly moc dobré," pochválil Teplý tým z moskevské oblasti.

Jedním ze soupeřů, které univerzita ve skupině zdolala, bylo běloruské Baranoviči. S tímto celkem se olomoucké odbíjenkářky utkají na jeho hřišti v listopadu v Poháru CEV. "Těžko z tohoto výsledku něco vyčíst," konstatoval Teplý.

"Běloruskám chyběly dvě hráčky, my, doufám, ještě také posílíme. V poháru to bude úplně jiný zápas."

Ve finálové skupině vysokoškolačky v Dolném Kubíně opět třikrát vyhrály, když zdolaly mimo jiné své extraligové soupeřky z Brna a Ostravy. „Tyto výsledky nijak nepřeceňuji,“ řekl olomoucký kouč.

"Na druhou stranu je dobré, že to holkám zvedne seběvědomí a dodá jim to větší chuť do tréninku." Na turnaji se ze základní sestavy olomouckého týmu z uplynulé sezony představila čtveřice Biksadská, Kučerová, Maslaňáková a Michnová.

"Doplnily je mladé hráčky Mátlová, Gregorová, Chromečková, Horní a Mrázková," vypočítával Teplý. "Některé z nich se určitě prosadí do kádru prvního týmu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž