Jana Napolitano Šenková z Olomouce se raduje.

Jana Napolitano Šenková z Olomouce se raduje. | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Olomoucké volejbalistky zbrojí. Chtějí obrat Prostějov o titul

  • 0
Kádr olomouckých volejbalistek prošel během léta výraznými změnami s jediným cílem - vybojovat extraligový titul. Ten měl v předešlé dekádě v dlouhodobém „pronájmu“ nedaleký rival z Prostějova, který se však po loňském desátém triumfu rozhodl změnit klubovou politiku a rozpustil zkušený kádr.

Z něj do olomouckého celku zamířilo několik hráček, mezi nimiž je i Andrea Kossányiová, která se k týmu připojila po kratičkém angažmá v polském Krakově.

„Jsme moc rádi, že jsme ji nakonec získali. Snad bude právě ona rozdílovou hráčkou, která nám pomůže vybojovat titul,“ doufá výkonný ředitel Radan Holásek.

Loňský šestý celek polské nejvyšší soutěže byl nucen se z ní odhlásit z nedostatku financí. „Mně už se tato situace stala podruhé. Údajně měli problémy s halou, prostě smůla,“ prohlásila několikanásobná reprezentantka pro klubový web.

Po více než dvaceti letech se olomoučtí fanoušci můžou těšit na Ligu mistryň, do které Olomouc postoupila na úkor prostějovského celku, který účast odmítl.

„Nemáme o tuto soutěž zájem, i když bychom byli zařazeni bez kvalifikace přímo do základní skupiny. Přihlásíme se pouze do Poháru CEV, který je druhou nejvyšší klubovou evropskou soutěží,“ řekl sportovní ředitel prostějovských volejbalistek Peter Goga.

Olomoucké volejbalistky budou mít horší výchozí pozici, protože musí do kvalifikace, kde narazí v druhém kole na rumunského vicemistra CSM Volei Alba Blaj. První zápas se odehraje 23. nebo 24. října na Hané.

„Není to nejtěžší soupeř, ale zároveň nás nečeká nic lehkého. Určitě chceme vyhrát a postoupit dále,“ ujišťuje Kossányiová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž