Radost prostějovských volejbalistek

Radost prostějovských volejbalistek | foto: Tomáš Frait, MAFRA

Olomoucká jízda skončila v Prostějově. Jednoznačný výsledek, uznal kouč

  • 0
Čtyři zápasy trvala neporazitelnost olomouckých volejbalistek v nové sezoně. Ukončily ji rázně šampionky z nedalekého Prostějova domácí výhrou 3:0 (12, 22, 10). „Výsledek je jednoznačný a dokládá, co se dělo na hřišti,“ uznal olomoucký trenér Jiří Teplý.

Už v úvodním setu šel domácí účastník Ligy mistryň rychle do vedení 11:4 a nakonec hostům povolil uhrát pouhých dvanáct míčů. Vysokoškolačky se probraly ve druhé sadě, po servisech Dedíkové vedly ještě 17:16, jenže zásluhou kapitánky Soaresové si Prostějov koncovku pohlídal.

Ve třetí sadě už hosté nenašli žádnou zbraň a ztratili ji hladce 10:25. „Jakmile si Prostějov dobře přihrál, nezvládali jsme mu v obraně čelit, navíc chybělo i větší prosazení v útoku. Jen ve druhé sadě se nám dařilo víc tlačit servisem a alespoň tam jsme byli důstojným protivníkem. Škoda zbytečných chyb v koncovce, které nás připravily o možné zdramatizování zápasu. Hráli jsme však se zbytečně velkým respektem a ustrašeně,“ mrzelo olomouckého kouče.

„Jsem spokojený s výkonem i s výsledkem. Pouze druhá sada byla dramatičtější vinou naší zhoršené přihrávky a několika chyb v útoku, jinak jsme dominovali. Je dobře, že jsme před prvním domácím vystoupením v Lize mistryň hráli takto zrovna s papírově nejsilnějším českým soupeřem,“ pochvaloval si prostějovský trenér Miroslav Čada, který už vyhlíží úterní souboj v elitní pohárové soutěži s tureckým gigantem Eczacibasi Istanbul (17.00).

Vysokoškolačky ve čtvrtek čeká odveta v úvodním kole evropského CEV Cupu proti Schweriner SC. Lídra německé bundesligy přivítají ve své hale od 17 hodin, k postupu potřebují zvítězit minimálně 3:1 a navrch uspět i ve zlatém setu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž