Radost českobudějovických volejbalistů.

Radost českobudějovických volejbalistů. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Boj o titul míří na jih. Musíme Liberec ubránit, burcuje blokař Mach

  • 0
Po dvou zápasech finále volejbalové extraligy mezi Libercem a Jihostrojem je stav nerozhodný. Dnes a ve středu se hraje v Českých Budějovicích. Přijďte fandit v bílém, zvou hráči.

Na úvod výprask 0:3, pak vybojovaná výhra 3:2. Finále volejbalové extraligy mezi Libercem a Jihostrojem se za stavu 1:1 stěhuje do českobudějovické sportovní haly.

Cesta Jihočechů za osmým titulem se podobá loňské sérii, ve které se utkali stejní soupeři. „Celou dobu jsem si myslel, že se nic podobného už opakovat nemůže, ale zatím se to stalo a všechno vypadá stejně jako před rokem. Napřed jako loni dostaneme 3:0 splachovačku, pak ve druhém zápase také tečeme už 0:2 a vypadá to, že je s námi konec. Ale zabrali jsme a zase jsme to otočili na 3:2,“ popisuje průběh finále blokař Jihostroje Radek Mach.

Liberečtí nedělají chyby

Dnes a ve středu pokračuje série hraná na čtyři vítězství v českobudějovické sportovní hale. Před rokem dokázali volejbalisté Jihostroje obě domácí finálová utkání vyhrát.

„Určitě by se nikdo z nás nezlobil, kdybychom jeli zase do Liberece za stavu 3:1 pro nás,“ usmál se Mach. „Ale pozor, to je všechno ještě hrozně daleko,“ dodal vzápětí vážným tónem.

Podle něj bude ale letošní finále ještě těžší než v minulé sezoně. „Liberec má silnější tým, hlavně v útočné fázi. Mají hráče, kteří nedělají chyby. Ale nám se je povedlo v sobotu celkem ubránit. To je podle mě cesta k dalšímu úspěchu,“ ví Radek Mach.

Finálové zápasy volejbalové extraligy

Jihostroj - Liberec dnes 18.00
Jihostroj - Liberec středa 18.00
Liberec - Jihostroj 25.4. 16.45

případně:
Jihostroj - Liberec 27.4. 17.30
Liberec - Jihostroj 29.4. 18.00

Stejně to vidí i trenér Budějovic Jan Svoboda. „Liberec je opravdu ofenzivně velice dobrý tým, opírají se o Tomáše Kriška a Patuchu. Také je pro ně důležitý servis, se kterým jsme se ve druhém utkání už dokázali srovnat,“ říká kouč úřadujícího mistra české extraligy.

„Všichni jsme v pořádku a v plné síle. Dnes máme klasický předzápasový dvouhodinový trénink, na kterém se zaměříme na servis i příjem,“ doplnil včera Svoboda.

Třetí finálový zápas mají volejbalisté na programu dnes od 18 hodin a chtějí, aby je přišlo podpořit co nejvíce diváků.

„Chceme zase vytvořit parádní atmosféru, tak prosíme lidi, aby si vzali zase bílá trika a pořádně fandili. Během dvou zápasů se bude soutěžit o lístky na volejbalovou světovou ligu, která se zase vrací do Českých Budějovic, a také chystáme pro diváky jedno příjemné překvapení,“ zve na finále Libor Matoušek z marketingového oddělení Jihostroje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž