Obdržálek už může myslet na reprezentaci

Opava - Těší se na návrat do reprezentace, ale je zklamaný, že volejbalistům Ferramu Opava už skončila sezona. Libero Přemysl Obdržálek má za sebou zkušební rok. Do vrcholového volejbalu se vrátil po roční pauze, po operaci páteře. "Jsem rád, že jsem se dostal zpátky do hry, že mi Opava dala šanci," podotkl rodák ze Starého Města, který žije ve Zlíně.

Právě se Zlínem získal v roce 1999 svůj první mistrovský titul. Další vybojoval s Libercem. Jenže, když se v roce 2003 chystal na svoje první zahraniční angažmá do polského Sosnovce, zradila ho záda.

"Měl jsem vyhřezlou plotýnku a chronické potíže spravila až operace," připomněl Přemysl Obdržálek.

Bral jste tuto sezonu jako startovací pro další vaši kariéru?
První půl rok jsem to tak bral. Pak už jsem zjistil, že je vše v pořádku, takže jsem do hry šel úplně naplno. Jen je škoda, že jsme s Opavou neprošli do semifinále extraligy.

Co bylo v uplynulém roce pro vás nejtěžší?
Zvyknout si, že mě už záda nebolí, že jsou v pořádku.

Dostal jste opět pozvánku do národního týmu. Jak moc vás to těší?
Jsem rád, že mi trenér Pavel Řeřábek nabízí další šanci. Už se těším, akorát nevím, co budu nyní dělat. Reprezentace se sejde až čtvrtého května. V klubu bychom měli mít nějaké volno, i když zřejmě ještě budeme i trénovat. Jenže to budou spíš pouze regenerační tréninky.

A už víte, zda v Opavě zůstanete i příští sezonu?
Co bude dál, to ještě nevím, ale smlouva mi končí.

Vrátil jste se na hřiště, takže považujete sezonu za vydařenou?
Špatné je, že jsme nepostoupili do semifinále. To jsme si všichni přáli, takže sportovně je čtvrtfinále neúspěch.

V čem byla chyba, že jste neprošli přes Ostravu?
Zbytečně jsme ztratili druhý zápas v Ostravě, aspoň jednou jsme u nich měli vyhrát. A doma zase můžeme v nedělním zápase litovat ztráty prvního setu. Vedli jsme 6:0 a nedokázali vyhrát. Mohl to být zápas na 3:0. My jsme ho však ztratili v tie-breaku. Musíme ale poděkovat divákům. Ti byli u nás v Opavě super.

Dohromady sobotní a nedělní zápas v opavské hale vidělo bezmála pět tisíc fanoušků.
Z toho jsem byl zpočátku i hodně nervózní. Taková atmosféra snad nikde jinde v republice není. I jinde třeba přijde na ligu sedm set či tisíc lidí, ale tak bouřlivé prostředí nevytvoří. Není ani v Liberci, kde hrají o titul. Opavští diváci by si zasloužili, abychom byli v nejlepší čtyřce. I kvůli nim je mi moc líto, že to nevyšlo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž