Přemysl Obdržálek

Přemysl Obdržálek - Český volejbalista Přemysl Obdržálek v akci. | foto: Jaroslav Ožana, MF DNES

Na třetí titul si Obdržálek musí počkat

Vídeň, Zlín - V oblíbené hospůdce ve Vídni, kde vaří vlastní pivo a servírují speciality z grilu, oslavil Přemysl Obdržálek stříbrnou medaili z rakouské ligy. České libero na ni dosáhlo v dresu Aon Hotvolley Vídeň. Ale není si jistý, zda je druhá příčka důvodem k radosti.

 "V Rakousku mají úroveň pouze dva týmy, my a Innsbruck. Takže cítíme spíš zklamání," vysvětlil Obdržálek důvod svého roztrpčení.

Na oslavy mužstvo přesto nezapomnělo. "Je to podobné jako v Česku," srovnal.

Vídeňský tým padl ve finále s Innsbruckem v šesti zápasech. Sestava českého trenéra Martina Kopa doplatila na mizerný vstup do rozhodující série, první tři zápasy ztratila.

Pak sice dvakrát zvítězila, ale v šestém duelu nedokázala využít výhody domácího prostředí. Přitom ve čtvrtém setu odvrátila stav 21:24.

"V tie-breaku jsme dlouho vedli, ale za stavu 13:12 jsme udělali jednu chybu, a to nás stálo výsledek," zalitoval Obdržálek. "Bohužel jsme začali hrát pozdě. Ztráta 0:3 na zápasy se těžko dohání."

Mezi volejbalisty Vídně a Innsbrucku panuje velká rivalita, všechny zápasy jsou vyhecované. Na domácích hřištích dominoval Innsbruck, který vyhrál titul i pohár. Celek z metropole valčíků byl zase úspěšnější na mezinárodním poli.

Vyhrál interligu, kde nastupují týmy z Rakouska, Maďarska, Chorvatska a Slovinska. V Lize mistrů postoupil do osmifinále, zatímco Innsbruck neprošel ze základní skupiny.

"Vzájemné zápasy jsou úplně jiné než s ostatními rakouskými celky. Mají dobrou atmosféru a lze poznat velkou rivalitu," poznamenal Obdržálek, který zažil místní specialitu. Elitní rakouská dvojice nehrála rakouskou ligu, ale zapojila se až do play-off.

"V něm jsme přešli přes Štýrský Hradec a Klagenfurt, oba byli hodně slabí." Obdržálek věřil, že v Rakousku rozšíří svou sbírku titulů na tři. V minulosti se radoval ve Zlíně a v Liberci.

A přestože osmadvacetiletý rodák ze Starého Města na další zlato nedosáhl, s angažmá ve Vídni byl spokojen. Zatím však netuší, zda v rakouské metropoli zůstane. Jednání s manažerem Kleinmannem ho teprve čekají. "Rád bych zůstal, jiné nabídky zatím neřeším," podotkl.

Porážkou ve finále však Obdržálkovi sezona neskončila. Už 19. května se bude hlásit novému trenérovi české reprezentace Igoru Prieložnému na soustředění v Luhačovicích.

V lázeňské hale začíná příprava na kvalifikaci o mistrovství Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž