Jan Hadrava

Jan Hadrava | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Kufa s Hadravou nestačili na Brazilce v boji o osmifinále MS

  • 0
Čeští plážoví volejbalisté Robert Kufa s Janem Hadravou skončili na mistrovství světa v Polsku hned v prvním kole play-off. V něm podlehli Brazilcům Evandrovi s Vitorem Felipem, kteří byli nasazeni jako číslo 20, ve dvou setech 15:21, 14:21. Stejně jako olympioničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou se dělí o 17. místo.

Kufa s Hadravou zakončili svůj první seniorský šampionát s vyrovnanou bilancí dvou výher a dvou porážek. Nová brazilská dvojice, jež se však už letos dvakrát dostala do čtvrtfinále grandslamu Světového okruhu, měla zápas od druhé poloviny úvodního setu ve své režii a české soupeře do osmifinále nepustila.

"Na Brazilce jsme nestačili a tak se se Starýma Jablonkama loučíme se 17. místem, kterým jsme si splnili cíl," uvedli na facebooku pětadvacetiletý Kufa s o tři roky mladším Hadravou, jenž je v šestkovém volejbalu oporou extraligového Liberce.

Už v příštím týdnu je čeká další soutěž: univerziáda v Kazani. Jejich hlavním cílem je dostat se na olympijské hry do Ria de Janeiro v roce 2016.

Mistrovtsví světa v plážovém volejbalu

Staré Jablonki (Polsko)

Muži - 1. kolo play off:
Evandro, Vitor Felipe (20-Braz.) - R. Kufa, Hadrava (37-ČR) 2:0 (15, 14).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž