Plážový volejbal, Štvanice - Diváci sledují finále turnaje Světového okruhu v...

Plážový volejbal, Štvanice - Diváci sledují finále turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů na pražské Štvanici. | foto: MF DNES

Mistrovství světa na písku v Praze? Možná za tři roky

  • 2
Američané Jake Gibb a Sean Rosenthal vyhráli v Praze turnaj Světové série v plážovém volejbalu. Ve včerejším finále Prague Open porazili německou dvojici Brink, Dieckmann 21:13, 23:21 a rozdělili si prémii 28 000 dolarů. Světová beachvolejbalová elita přijela do Česka poprvé v historii. Přesto by se do tří let mohlo v Praze uskutečnit i mistrovství světa.

"Tuto možnost nám představitelé Mezinárodní volejbalové federace nabídli," připustil ředitel pražského turnaje Josef Beneš. Co je tedy potřeba pro to, aby šampionát na pražské Štvanici byl?

"Potřebovali bychom mnohem víc peněz," upozornil Josef Beneš, který částku odhaduje na 1,5 milionu eur. To je třikrát víc, než byl rozpočet současného turnaje, jehož dotace činila 175 000 dolarů.

"Šampionát v Praze? Proč ne. Atmosféra byla výborná. A vynikající je zdejší areál s pevnými tribunami, které chrání před větrem," pochvaloval si Brazilec Emanuel Rego, který si dosud beachvolejbalem vydělal téměř 1 850 000 amerických dolarů, nejvíc ze všech hráčů, kteří se v Praze představili.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž