Ligový lídr na Slovensku neuspěl

  • 5
Púchov - Ačkoli volejbalisté Odolena Vody vedli v utkání Klubového poháru na palubovce Slovenského Púchova 2:0 na sety a v páté sadě pak měli mečbol, nakonec odešli po boji poražení. Slovenský mistr se po počátečním tápání lídru české extraligy vyrovnal a v koncovce zápasu byl již důraznější. Do tabulky 3. skupiny si tak připsal první dva body.

Středočeši od začátku výborně podávali, púchovský celek zatlačili do defenzívy a jeho útok dokázali ubránit. Po půlhodině proto bez problémů vedli 2:0, pak ale očividně polevili, domácí vycítili šanci a hnáni vyprodanou halou zakolísali jen v závěru čtvrté sady. V ní sice vedli 21:18, ale Odolena Voda vyrovnala na 22:22. Pak však chybami soupeři nabídla pokračování a po zahozeném mečbolu i vítězství.

"Skutečně jsme Slovákům výhru darovali. Ustoupili jsme od všech pozitivních herních vlastností, kterými jsme je po dva sety přehrávali," lamentoval trenér Jindřich Licek. Připomněl, že v předchozích třech zápasech v lize s Ostravou, Příbramí i Libercem musela Odolena Voda o výhru bojovat rovněž v pěti setech.

"Bohužel jsme se nepoučili z menší herní koncentrovanosti, trest přišel v pravou chvíli," dodal kouč pragmaticky.  Domácím fanouškům se Odolena Voda představí poprvé 11. prosince proti rumunské Ploiešti, čtvrtým účastníkem je Esmoriz z Portugalska. Do čtvrtfinále postoupí nejlepší dvojice.

Výsledek - 1. kolo
Matador Púchov - Chance Odolena Voda 3:2 (-13, -17, 15, 23, 14)
Rozhodčí:
Triller, Garthoff (oba Něm.). Čas: 98 min. Diváci: 650.
Sestava Odolena Vody: Malčík, Rybníček, Vartovník, Sekanina, Michálek, Král, libero Pipa - Rubáček, Rak, Wiedermann, Štokr.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž