Radost libereckých volejbalistů.

Radost libereckých volejbalistů. | foto: ČTK

Liberečtí volejbalisté si první finále s Budějovicemi podmanili

  • 1
Volejbalisté Dukly Liberec míří po jedenácti letech za extraligovým titulem. V úvodním duelu finálové série doma zdolali České Budějovice jasně 3:0. Teď jim však zbývá učinit tři další kroky.

"Prostě jsme jen udělali první krok, byli jsme psychicky lepší než soupeř," řekl kouč Dukly Michal Nekola. Tušil, že už v sobotu, kdy se hraje v Liberci druhý zápas, může být vše jinak. "Budějovice se mohou dobře vyspat, bude jim chodit servis... Víme dobře, že to klidně může být v dalším duelu pro nás těžší," řekl Nekola.

V utkání dlouhém něco přes hodinu a čtvrt ztrácela Dukla na soupeře jen v prvním setu. Od stavu 9:11 ale zavelel k obratu univerzál Hadrava, s jehož servisem měli Jihočeši na příjmu velké problémy, a po sérii bodů se Liberec uklidnil.

Hadrava podle očekávání vládl i nad sítí a nekompromisně skládal strojově přesné přihrávky nahrávače Janoucha. Jihočeši se naopak v útoku nedokázali přes obranu Liberce prosadit. Tým libereckého trenéra Nekoly vyhrál po setech 25:19, 25:22 a 25:18, přičemž třetí set měl jeho výběr suverénně pod kontrolou.

"Liberec byl lepší. Úspěšnost krajních hráčů soupeře byla o hodně vyšší. Nic nevzdáváme, jdeme znovu do boje," řekl trenér Českých Budějovic Jan Svoboda. "Liberec nás smázl. Oni strašně kvalitně podávali. To jsme sice čekali, ale servis Liberce byl opravdu kvalitní," řekl smečař Jihostroje Tomáš Fila.

Extraliga volejbalistů

Finále - 1. zápas:
Liberec - České Budějovice 3:0 (19, 22, 18)
Rozhodčí:
Labašta, Hudík. Čas: 79 min. Diváci: 1 500.

Sestavy a body:
Liberec:
Burrow 10, Beer 8, Hadrava 25, Správka 7, Leikep 11, Janouch 1, libero Kopáček - Vencovský, Zajíček, Hýský 2. Trenér: Nekola.

Č. Budějovice: Kriško 10, Kuliha 4, Sobotka 3, Habr 3, Fila 7, Mach 4, libero Hupka - Michálek 5, Sukuba, Zapletal. Trenér: Svoboda.

O 3. místo - 1. zápas:
Zlín - Příbram 3:1 (18, 21, 21)
Nejvíce bodů:
Kostoláni 17, Bartoš 13, Kotas 8 - Rojas a Anděl po 13, Moník 6.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž