Přemysl Kubala

Přemysl Kubala - Ostravská radost v podání Přemysly Kubaly a Davida Konečného. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Kubala se po nevydařené sezoně na písku těší na šestky

Tento týden vyrazí na turnaj Světové série do Klagenfurtu a také na Sony Ericsson Cup do Brna. A pak? To už bude mít Přemysl Kubala po beachvolejbalové sezoně.

"Hned se zapojím do přípravy DHL Ostrava," připomněl frýdeckomístecký volejbalista svůj mateřský extraligový klub. "Na šestky se už těším." Na písku má za sebou zvláštní sezonu.

S Jaroslavem Pavlasem se marně pokoušeli probojovat na olympijské hry. Nakonec se rozešli a Kubala se dal dohromady s nadějným mladíkem Janem Dumkem.

"Zpočátku jsme se hledali, ale teď už víme, co můžeme od sebe očekávat," řekl Přemysl Kubala. A Dumek to potvrdil. "Pro mě je důležité, že se vedle Přemka, který je na písku naším nejlepším blokařem, mohu hodně přiučit," podotkl rodák z Hoškovic u Mnichova Hradiště.

"Je to pro mě velká příležitost." Kubalovi s Dumkem se dvakrát podařilo probít do hlavní soutěže turnaje Světové série. Zvládli to i minulý týden ve švýcarském Gstaadu. Jenže pak jim chyběly síly na víkendovém mistrovství republiky, na němž skončili čtvrtí.

"To je pro mě zklamání, protože jsem obhajoval titul (loni ho získal s Jaroslavem Pavlasem)," povzdechl si Přemysl Kubala. "Ale odešli jsme fyzicky." Na tom, zda spolu budou hrát i příští sezonu, se zatím nedomluvili.

Největším letošním Kubalovým úspěchem je sedmé místo na mistrovství Evropy v Hamburku, které vybojoval s Petrem Benešem. "To jsme se dali dohromady jen na tento turnaj, protože společné body nám zajistily účast v hlavní soutěži," řekl Kubala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž