Kladenští neztratili v premiéře ani set

Kladno - Vítězně vstoupili volejbalisté Kladna do osmifinálové skupiny Klubového poháru. Na domácí palubovce bez větších problémů porazili bulharskou Dupnici 3:0. Se soupeřem měli potíže jen v úvodu, pak už jasně dominovali. "Bulhaři byli celkově slabší, než jsme čekali," řekl asistent trenéra Jan Svoboda.

Zápas sice kladenští hráči začali špatně a kvůli nervozitě hodně kazili zejména servis. Rybníčkovi však podání v důležité chvíli vyšlo a po jeho esu se Kladno poprvé ujalo vedení 18:17. Náskok už nepustilo.

Od druhé sady už Středočechům servis vycházel, Dupnica se pětkrát po dobrém míči jen marně ohlédla. Čeští mistři byli výrazně lepší na přihrávce, s čímž souvisel jejich kvalitní útok dobře připravovaný Masným.

"Od druhého setu už soupeř působil odevzdaně a moc nebojoval. Navíc neměli ani kvalitní hráče na střídání," dodal Svoboda. V základní kladenské sestavě se poprvé v sezoně objevil kapitán Pakosta, kterého na čas vyřadil ze hry zlomený prst.

Za týden ve středu se Kladno představí v Rumunsku v hale týmu Ploiesti, který v úterý zahájil pohárovou soutěž porážkou 0:3 v Rotterdamu. Z každé ze čtyř čtyřčlenných skupin projdou do lednového čtvrtfinále dva celky.

Kladno - Marek Dupnica 3:0 (22, 15, 21)
Rozhodčí: Blyaert, Jeunen (oba Belg.). Čas: 70 min. Diváci: 420.
Sestava Kladna: Masný, Rybníček, Ogurčák, Napier, Pakosta, Holubec, libero Kováč - Fokt.

Další výsledek skupiny C
Rotterdam - Ploiesti 3:0 (21, 19, 15).

Kladenský Jakub Rybníček vybírá míč

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž