Henri Treial z Karlovarska smečuje.

Henri Treial z Karlovarska smečuje. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Bereme jedině tři body, naplánovali si volejbalisté Karlovarska

  • 0
November čili listopad pomalu končí, ale Volejbalový klub Karlovarsko podporuje do poslední chvíle dobrou věc, konkrétně projekt na podporu boje proti rakovině Movember. Celý tým se svými fanoušky přispěje i v posledním listopadovém utkání proti Zlínu, který postupuje extraligovou tabulkou stále výš.

„Poslední výsledek Zlína, kdy vedl 2:0 nad Kladnem, nás varuje. Musíme podat stoprocentně koncentrovaný výkon,“ upozornil trenér VK Karlovarsko Jiří Novák.

Charitativní trička v prodeji

Už před deseti dny se během utkání s Ostravou prodalo v Hale míčových sportů v Karlových Varech dvacet tematických triček, při dnešní předehrávce 10. kola má klub podobnou ambici.

Zároveň jde ale o extraligové body, mužstvo Karlovarska se potřebuje udržet v horní čtyřce.

„Jak mám své svěřence v takových zápasech motivovat?“ ptal se kouč Novák. „Nejlepší motivace byla, když jsem přišel v pondělí k týmu a oznámil hráčům, že chci jedině tři body.“

Jednoznačným cílem výhra

Celku Karlovarska patří čtvrté místo v extraligové tabulce, sedmý Zlín se pohybuje na hraně postupu do jarního play off. Svěřenci Jiřího Nováka vyhráli sedm z dosavadních devíti zápasů. „Naši hráči vědí, že hrají v týmu, který chce vítězit v každém zápase,“ dodal trenér.

Neobvyklý středeční termín ligového zápasu volí Karlovarsko proto, že už 6. prosince vstupuje do pohárové Evropy, v boji o osmifinále Challenge Cupu nastoupí v chorvatské metropoli Záhřebu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž