ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Program karlovarských volejbalistů: extraliga a hned odjezd na Ligu mistrů

  • 0
Volejbalisté Karlovarska naskočili do znovuobnovené extraligové sezony, která dohání manko zmeškaných zápasů. Kromě boje o přední příčky v domácí soutěži ale vyhlížejí i vystoupení v Lize mistrů, jejíž kalendář byl také upraven.

„Program se teď pořád mění, tak je nejdůležitější být flexibilní,“ upozornil asistent trenéra VK ČEZ Karlovarsko Zdeněk Sklenář.

Termínová listina zhuštěna

Extraliga volejbalistů byla přerušena na měsíc. Po jejím restartu byla termínová listina soutěže pořádně zhuštěna. „Stále musíme být v hlavě nastavení na změny, kterých je letos požehnaně,“ prohlásil Sklenář, který má v týmu na starosti i statistiku.

Narážel i na náročné bloky dvou extraligových utkání během dvou dnů. K takovému modelu sáhl pořadatel soutěže i z ekonomických důvodů, aby se aktéři těchto zápasů nemuseli nechat testovat na koronavirus více než jednou. Tým Karlovarska odehraje na přelomu listopadu a prosince čtyři utkání za sedm dní. „Pomáhá nám to, že máme halu sami pro sebe, takže převážně trénujeme v ideálních časech,“ poznamenal Sklenář.

Jiný soupeř, jiná příprava

Rychlé střídání soupeřů přináší spoustu práce a starostí trenérům i statistikům. Na každého protivníka je třeba stoprocentní příprava. „Pro mě je nejtěžší připravit hráče na nadcházejícího soupeře, protože v jeden moment mám rozpracovaných více potenciálních protivníků,“ popsal Sklenář. „A tak se snažím vypíchnout ty nejdůležitější stereotypy nebo slabiny soupeře, které implementujeme s Jirkou Novákem do skladby tréninku.“

Doma extraliga, odjezd do Itálie

Po dnešním extraligovém utkání se Zlínem odjedou volejbalisté Karlovarska do Itálie, kde se střetnou v prvním turnaji základní části Ligy mistrů s hvězdnými soupeři.

V úterý je čeká německý Friedrichshafen, potom ve středu domácí italské Trentino a ve čtvrtek ruský Novosibirsk. Zápasy Karlovarska v Trentu si volejbalový fanoušek užije i v živém vysílání programu ČT sport.

Program zápasů VK ČEZ Karlovarsko

27. listopadu (Karlovy Vary)
Karlovarsko – Zlín (extraliga)

1. prosince (Trento)
Karlovarsko – Friedrichshafen (LM)

2. prosince (Trento)
Trentino – Karlovarsko (LM)

3. prosince (Trento)
Karlovarsko – Novosibirsk (LM)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž