Petr Brom, trenér Karlovarska

Petr Brom, trenér Karlovarska | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Extraligový test: karlovarští volejbalisté nestačili jen na Zlín

  • 0
Další ostrý test před blížící se sezonou mají za sebou volejbalisté Karlovarska. První říjnovou sobotu na turnaji v Odoleně Vodě se v konkurenci čtyř extraligových mužstev prosadili na celkově druhé místo.

„Pořád je na čem pracovat, ale postupem času se výkony jednotlivých hráčů stabilizují,“ uvedl hlavní trenér Petr Brom.

Tři utkání hraná na tři sety zvládl západočeský klub během jediného dne. Po těsné porážce s vítězem turnaje Fatrou Zlín postupně zdolal ČZU Praha a domácí Aero.

V obou zápasech si hráči Karlovarska poradili se soupeřem v napínavé koncovce závěrečné sady. „Třetí set s Odolkou jsme zvládli výborně, to je pro mě cenné,“ těšilo trenéra Broma. „Ale stále nás trápí několik faktorů, jako jsou ztráty tří až čtyř bodů za sebou nebo nevyužívání bodových míčů.“

VK Karlovarsko nastoupil do turnaje s desetičlenným kádrem. V sestavě chyběl hrající šéf klubu Jakub Novotný a také smečař David Janků, který léčí přetrhané vazy v kotníku.

Další herní příprava na sebe nenechá dlouho čekat. V úterý už volejbalisté Karlovarska nastoupili k dalšímu utkání na palubovce Českých Budějovic, kde vyzvali domácí mistry i vítěze Českého poháru Duklu Liberec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž