Trenér Jiří Novák udílí pokyny volejbalistům Karlovarska.

Trenér Jiří Novák udílí pokyny volejbalistům Karlovarska. | foto: CEV

Volejbalisté Karlovarska stále dohání extraligové manko

  • 0
Volejbalisté Karlovarska musí v extralize stále dohánět manko nabrané účastí v Lize mistrů. Před vánocemi během čtyř dnů vyhráli na Kladně 3:0 prohráli v Ostravě 0:3 a vyhráli v Ústí nad Labem 3:0.

To byl souboj o třetí místo tabulky. Ústí oslabené o zraněné univerzály Kramara i Kobolku, jenž si v předchozím zápase s Odolenou Vodou vykloubil rameno, prohrálo 0:3.

Přesto má Karlovarsko stále odehráno nejméně zápasů ze všech týmů. Za vedoucím Jihostrojem České Budějovice zaostává o jedenáct bodů, ale také o čtyři utkání.

Stejně jako v září v souboji otce a syna Vašinových slavil úspěch opět karlovarský smečař Lukáš. „Všude jsme byli později, asi byla trochu vidět i svalová únava, která se podepsala i na dynamice naší hry. Faktorů bylo ale asi víc. Kromě třetího zápasu v pěti dnech třeba i zranění Kobolky, navíc když se úplně nedaří, tak i bojovnost, která nás obecně zdobí, není taková,“ řekl ústecký kouč Lubomír Vašina.

Jeho syn Lukáš, stejně jako v předchozím případě, byl pochopitelně spokojenější. „Jsme rádi, že jsme vyhráli za tři body. Věděli jsme, že se v Ústí hraje těžko. Domácí tuhle sezónu hrají velice dobře se silnými soupeři a dokáží je obírat o body. Těší mě výhra a přeji všem šťastné svátky.“

Karlovarský kouč Jiří Novák si pochvaloval hlavně psychickou odolnost svých svěřenců. „Perfektní reakce od našich hráčů po překvapivé prohře v Ostravě,“ pochvaloval si. „Byli jsme agresivní, a i když se nějaká chybička v našem výkonu našla, tak jsem spokojený a přeji všem hezké svátky a šťastný nový rok.“

Letošní rok zakončí karlovarští volejbalisté domácími duely. Zítra s Ostravou a ve středu s Brnem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž