Volejbalisté českobudějovického Jihostroje na prahu letní přípravy. Na snímku v...

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje na prahu letní přípravy. Na snímku v popředí Robert Hubka (vlevo) a Petr Zapletal. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Budějovičtí volejbalisté budou obhajovat titul bez Sukuby

  • 0
Volejbalisté Českých Budějovic se chystají obhajovat domácí titul bez Michala Sukuby. Do nové sezony osminásobní čeští mistři vstoupí 16. října a začátek by měl stihnout i univerzál Michal Kriško, jenž se zranil v reprezentačním zápasu.

Kriško musel s meniskem na operaci, od poloviny července absolvuje rehabilitaci a naplno by se měl zapojit do tréninkového procesu v polovině září. "Teď dál rehabilituje, ale už s námi naskočil, i když s úpravou, do kondičních tréninků," řekl českobudějovický trenér Jan Svoboda na dnešní tiskové konferenci.

Po volnu už hráčům začala příprava, tým má před sebou dva a půl měsíce tvrdé práce, která by měla vyvrcholit úspěšným vstupem do extraligy a hlavně do základní skupiny Ligy mistrů. V ní se utkají s polským Belchatówem, Innsbruckem a Antverpami.

"Ze všech stran slyším, jak je to příznivá skupina, ale nebude to vůbec lehké," poznamenal nahrávač Petr Zapletal, jenž prošel řadou evropských soutěží, může proto porovnávat. "Všechny týmy, které hrají Champions League, jsou kvalitní, třeba o Belchatówu jsem slyšel, že velmi posílil. Totéž platí o Innsbrucku," řekl.

Zpočátku přípravy budou kouči Svobodovi chybět i další reprezentanti, kteří jsou s národním celkem v Hradci Králové - nahrávač Habr, smečaři Fila s Michálkem a blokař Mach. "Postupně se budou vracet do klubu. První se vrátí Mach, o týden později Michálek, dvacátého srpna Habr a za pět dní Fila. Místo Macha vyrazí do reprezentace ještě Sobotka," vypočítal trenér.

Jihočeši letos neabsolvují žádné letní antukové turnaje, až od září sehrají zhruba dvanáct přípravných duelů. Po prázdninách přivítají některého z českých rivalů Karlovy Vary (posílily se mimo jiné o Sukubu), Příbram či Zlín, pak se zúčastní mezinárodního turnaje v Liberci a následně ve Francii.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž