České volejbalistky

České volejbalistky | foto: FIVB World

Trenér Athanasopulos nominoval na kvalifikaci 21 volejbalistek

  • 0
Jednadvacet volejbalistek zařadil řecký trenér Jannis Athanasopulos do reprezentačního výběru, který se za necelý měsíc začne připravovat na kvalifikaci o Euro a obhajobu zlata v Evropské lize. V týmu nechybí útočné opory Michaela Mlejnková ze Stuttgartu či Gabriela Orvošová s Andreou Kossányiovou z Bielsko-Biale.

„Zhlédl jsem nespočet zápasů, mluvil s hráčkami, s většinou jsem se i během klubové sezony setkal. Vybral jsem hráčky, které mají nejen sportovní předpoklady, ale i chuť být v reprezentaci. V současné pandemické době se tento seznam může ještě rozšířit a mohou být pozvány i hráčky, které aktuálně ve výběru nejsou,“ uvedl Athanasopulos na svazovém webu.

O postup na evropský šampionát budou hrát volejbalistky na dvou třídenních turnajích: od 6. května v Daugavpilsu v Lotyšsku a o týden později v Bosně a Hercegovině. Čtvrtý účastníkem skupiny F je Slovinsko, na ME postoupí dva týmy.

Poprvé po skončení ligových soutěží se národní tým sejde 12. dubna v Prostějově. Na konci května v Praze pak zahájí skupinu Evropské ligy proti Maďarsku, Bělorusku a Chorvatsku.

Širší nominace

Nahrávačky: Kateřina Valková, Simona Bajusz, Květa Grabovská.
Univerzálky: Gabriela Orvošová, Klára Žarnovická.
Smečařky: Andrea Kossányiová, Michaela Mlejnková, Eva Hodanová, Lucie Nová, Petra Kojdová, Eva Svobodová, Denisa Pavlíková.
Blokařky: Veronika Trnková, Barbora Purchartová, Pavlína Šimáňová, Ivona Marková, Ema Kneiflová, Magdaléna Jehlářová.
Libera: Daniela Digrinová, Adéla Chevalierová, Veronika Dostálová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž