Felbábová a Novotná ve finále už nestačily

Hamburk - Druhé místo obsadily plážové volejbalistky Lenka Felbábová-Háječková s Petrou Novotnou na turnaji Evropského okruhu. V Hamburku nejprve v semifinále oplatily Sanne Keizerové a Marrit Leenstraové z Nizozemska porážku z druhého kola, ve finále však už domácí dvojici Stephanie Pohlová, Okka Rauová podlehly.

Další český pár Šárka Nakládalová, Tereza Tobiášová byl čtvrtý, Kateřina a Markéta Tychnovy obsadily páté místo.

Felbábová s Novotnou ve finále na favorizované Němky nestačily, třebaže v celkovém součtu uhrály jen o pět míčů méně než bývalé mistryně Evropy.

Do průběžného pořadí okruhu získaly české reprezentantky 540 bodů a rozdělí si prémii 6250 eur.

Kateřina a Markéta Tychnovy obsadily páté místo. Některé páry z evropské špičky v Hamburku nestartovaly, Světovému okruhu v Aténách daly v tomto týdnu přednost i vítězky úvodního turnaje Vassiliki Karadassiuová a Vassiliki Arvanityová z Řecka.

Mužská soutěž vyvrcholí v neděli. Bratři Josef a Petr Benešovi skončili po druhé prohře už v pátek a obsadili sedmé místo. Další turnaje Evropského okruhu se uskuteční v Moskvě, Valencii a Lucernu, finále je na programu na konci srpna v Haagu.

Semifinále:
Felbábová-Háječková, Novotná (ČR) - Keizerová, Leenstraová (Niz.) 2:0 (18, 17) Pohlová, Rauová (Něm.) - Nakládalová, Tobiášová (ČR) 2:0 (20, 15).
Finále:
Pohlová, Rauová - Felbábová-Háječková, Novotná 2:0 (19, 18).
O 3. místo:
Keizerová, Leenstraová - Nakládalová, Tobiášová 2:1 (-19, 18, 13).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž