Favoritkám se na písku dařilo

Opava - Favoritky dostály své roli na mistrovství republiky plážových volejbalistek. Eva Celbová se Soňou Novákovou, loni bronzové na světovém šampionátu, ve finále porazily Terezu Tobiášovou s Marikou Těknědžjanovou 21:17 a 21:11. Nováková získala domácí titul již pošesté, Celbová má o jedno zlato méně. "Pořád nás baví doma vyhrávat, vždyť mistrovství republiky je nejdůležitější turnaj," přiznala Nováková. Celbová je ráda, že mají formu. "Někdy vyhráváme proto, že soupeřky nejsou tak kvalitní. Tentokrát jsme ale cítily, že nám hra opravdu jde," řekla.

První set finálového utkání byl vyrovnaný. Těknědžjanová si poradila s tím, že soupeřky podávaly hlavně na ni a v útoku se jí dařilo. Závěr ale patřil nejvýš nasazená dvojici, utekla na 17:14 a náskok bez problémů udržela. Ve druhé sadě už Tobiášová s Těknědžjanovou častěji chybovaly a proti přesné hře soupeřek nenašly zbraň.

Bronzové medaile patří Lence Felbábové s Michaelou Maixnerovou.

Tobiášová s Těknědžjanovou byly smutné, že už ve druhém setu už nebyly schopny vítězkám konkurovat. "Jejich vítězství není jen v tom, že jsou tak dobré, ale my musíme na sobě pracovat a zlepšit se," tvrdila Tobiášová.

Finále: Celbová, Nováková - Tobiášová, Tějnědžjanová 2:0 (17, 11),
O 3. místo: Felbábová, Maixnerová - Elblová, Holystová 2:1 (-17, 12, 8)
Semifinále: Celbová, Nováková - Felbábová, Maixnerová 2:0 (15, 8), Těknědžjanová, Tobiášová - Elblová, Holystová 2:0 (18, 17).
Další pořadí: 5.-6. místo Klapalová, Petrová a Šotkovská, Zikmundová, 7.-8. místo M. Tychnová, K. Tychnová a Zemanová, Stříbrná.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž