Michaela Nečasová (vpravo) z Liberce a Maria Genitsaridiová z Olympiakosu

Michaela Nečasová (vpravo) z Liberce a Maria Genitsaridiová z Olympiakosu | foto: ČTK

Jako na houpačce, hodnotí senzační obrat Dukly kapitánka Kvapilová

  • 0
Ze 4:11 na 15:11! Taková unikátní otočka ve skóre v podobě jedenácti získaných bodů v řadě v rozhodujícím pátém setu by se dala čekat spíše v nižších soutěžích. K vidění ale nečekaně byla ve čtvrtek večer v hale Dukly v napínavé bitvě dvou nejlepších ženských volejbalových týmů v Česku, v níž Liberečanky nakonec udolaly lídra extraligy Prostějov 3:2 (-17, 11, -19, 24, 11).

„To je prostě ženský volejbal. Jako na houpačce,“ podotkla liberecká kapitánka Nikola Kvapilová.

Hráčky Dukly dokázaly v domácím šlágru 29. kola extraligy dvakrát odpovědět na vyhraný set soupeřek, přičemž ve čtvrté sadě odvrátily mečbol, a zápas dospěl do tie-breaku. Do něho vlétly ženy Prostějova suverénně, postupně si vypracovaly drtivý náskok 11:4 a zdálo se být jasně rozhodnuto. K triumfu jim stačily už jen čtyři body.

Jenže pak se na palubovce začaly dít věci.

Prostějovské volejbalistky promarnily mečbol i velký náskok a prohrály v Liberci

Liberečenky získaly při podání Prostějova pátý bod, na servis šla zkušená blokařka Kateřina Kohoutová a svými záludnými projektily totálně rozhodila hru soupeřek. A jak se výrazné bodové manko umazávalo, hráčkám Dukly se vracelo sebevědomí a rázem jim začalo díky servisům Kohoutové vycházet vše v obraně na síti i v poli a následně v ofenzivě. Soupeřky naopak padly psychicky na dno, nebyly schopné domácí uragán zastavit a jen zoufale sledovaly euforii Dukly, která po neuvěřitelném obratu dotáhla po jedenácti vyhraných bodech za sebou tie-break a celý duel k vítězství.

„Tie-breaky jsme doma většinou prohráli, teď se nám podařilo obrátit nepříznivý stav a konečně jsme to zažili také z druhé strany,“ pochvaloval si trenér Dukly Libor Gálík.

„Úplně jsme se sesypali a tím, že jsme nevyužili vedení 11:4, jsme si vítězství nezasloužili,“ zlobil se prostějovský kouč Miroslav Čada.

Volejbalistky Dukly nyní ztrácejí na Prostějov z 2. místa už jen bod a čtvrteční triumf je nejlepší pozvánkou na jejich víkendový domácí dvojzápas, kdy v sobotu hostí Frýdek-Místek a v neděli Šelmy Brno. Oba duely začnou v 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž