České reprezentantky skončily na ME páté

Haag - Páté místo obsadily na mistrovství Evropy v plážovém volejbale v Haagu české reprezentantky Tereza Tobiášová a Šárka Nakládalová. V sobotních opravách sice Češky třikrát vyhrály, v souboji o postup do nedělního semifinále je ale zastavila zkušená domácí dvojice Kadijková, Moorenová. Mužskou část soutěže vyhráli němečtí volejbalisté Julius Brink a Christoph Dieckmann.

Mistryně republiky Lenka Háječková s Petrou Novotnou skončily po prohře s favorizovaným řeckým párem Arvanitiová, Karadassiuová deváté.

Tobiášová s Nakládalovou dnes nejprve porazily švýcarský pár Kuhnová, Schwerová 2:0. Proti Řekyním Kutrumaniduové s Tsiartsianiovou pak Češky odvrátily tři mečboly, dramatickou koncovku třetí sady nakonec vyhrály 21:19 a znovu postoupily. Následně přešly i přes rakouský pár Montagnolliová, Swobodová, konečnou stanicí pro ně byl až duel s Nizozemkami.

Soutěž mužů vyhráli němečtí volejbalisté Julius Brink a Christoph Dieckmann. Třetí pár světového žebříčku nedal ve finále šanci domácí dvojici Jochem de Gruijter, Gijs Ronnes; Nizozemci prohráli v obou setech rozdílem osmi bodů. Bronz získali Švýcaři Patrick Heuscher a Stefan Kobel, loňští finalisté ME.

Pátí skončili bratři Martin a Paul Lacigové ze Švýcarska, kteří se k sobě vrátili po dvouleté pauze. Přemysl Kubala s Michalem Bízou byli třináctí, Josef a Petr Benešové sedmnáctí.

Výsledky:
Muži:
Finále:
Brink, Ch. Dieckmann (Něm.) - De Gruijter, Ronnes (Niz.) 2:0 (13, 13),
o 3. místo: Heuscher, Kobel (Švýc.) - Berger, Gartmayer (Rak.) 2:0 (15, 11),
semifinále: De Gruijter, Ronnes - Berger, Gartmayer 2:0 (19, 19), Brink, Ch. Dieckmann - Heuscher, Kobel 2:0 (20, 17).
Ženy:
Opravy: Nakládalová, Tobiášová (ČR) - Kuhnová, Schwerová (Švýc.) 2:0 (18, 20), Háječková, Novotná (ČR) - Gattelliová, Perrottaová (It.) 2:1 (-19, 17, 8), Nakládalová, Tobiášová - Kutrumaniduová, Tsiartsianiová (Řec.) 2:1 (18, -17, 19), Arvanitiová, Karadassiuová (Řec.) - Háječková, Novotná 2:0 (15, 14), Nakládalová, Tobiášová - Montagnolliová, Swobodová (Rak.) 2:0 (19, 19), Kadijková, Moorenová (Niz.) - Nakládalová, Tobiášová 2:0 (16, 12).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž