Budoucnost žen Bedřichova je nejasná

Jihlava - Volejbalistky Sokola Bedřichov by se měly připravovat na další ročník první ligy. Jenže nepřipravují. „Zatím nevyvíjíme žádnou činnost,“ přiznal trenér Jan Hodač. „Nám se totiž v podstatě rozpadl celý kolektiv.“ Celek, který v březnu do posledního kola nadstavbové části bojoval o vyhnutí se baráži o druhou ligu tak v současné době neví, zda do první ligy znovu nastoupí.

„Nad naší budoucností visí otazník,“ uvádí kouč Hodač. „Do soutěže jsme se přihlásili a pan Zezulka (starosta tělovýchovné jednoty pozn. red.) ji chce hrát, ale víc v současné době nejsem schopen říct.“

Jihlavský celek trápí akutní nedostatek hráček. „Z třináctičlenného kádru osm holek skončilo,“ vysvětluje Hodač.

„Dvě hráčky jsme měli na hostování z Brna, takže ty se vracejí. Tři nejstarší děvčata skončily s aktivní činností, a pak tam byly některé holky, které ukončily kariéru ze zdravotních důvodů. Nám tak zbylo pět hráček,“ vypočítává ztráty bedřichovský trenér.

Ani on v tuto chvíli však do kádru nepatří. „Zatím jsem u týmu předběžně skončil,“ říká Hodač.

Přesto věří, že 30. září do domácího utkání s pražskými Střešovicemi celek nastoupí. „Myslím si, že se hrát budeme. Tým se snažíme nějak doplnit,“ říká Hodač.

Dosavadní jednání však pozitivní výsledek nepřinesla. „Oslovili jsme asi osm hráček z Brna, u kterých jsme předpokládali, že by přišly na hostování. Ale bohužel se nám nepodařilo ulovit ani jednu,“ lituje Hodač.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž