České Budějovice -  Dynamo Moskva:  jihočeský blok ve složení (zleva) Michal Sládeček, Michal Sukuba, Tomáš Fila.

České Budějovice - Dynamo Moskva: jihočeský blok ve složení (zleva) Michal Sládeček, Michal Sukuba, Tomáš Fila. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Budějovičtí míří za obhájcem titulu z Ligy mistrů bez bázně. A v dobré formě

  • 0
Druhý zápas Ligy mistrů, druhý souboj s favoritem soutěže. Takový je osud volejbalistů Českých Budějovic v prestižním evropském poháru. Po úvodní domácí prohře s Dynamem Moskva putují za italským obhájcem prvenství Trentinem Volley.

"Italové budou velkým favoritem. Budeme se rvát o každý bod," zmínil  kouč Jihočechů Petr Brom pro klubové stránky cíl, se kterým jeho muži půjdou do čtvrtečního zápasu. "Budeme hrát naplno, chceme riskovat ve všech herních činnostech," slibuje Brom.

Protože Trentino Volley, to je nejenom vítěz Ligy mistrů z Prahy 2009, ale taky šampion nedávného mistrovství světa klubů a finalista uplynulého ročníku italské ligy. Tým tvoří třeba Leandro Vissotto, Matej Kazijski nebo Osmany Juantorena.

A proti nim se postaví Radek Motys, Tomáš Fila, Radek Mach... a možná taky Miroslav Čajan. Slovenský smečař o víkendu svému týmu chyběl při extralize v Liberci, do Itálie ale odcestoval.

"Má potíže s bolavým ramenem," uvádí masér Filip Hoch. "Už ale trénoval, pro zápas bude v pohodě," tvrdí manažer klubu Zdeněk Scheichl. Viróza možná vyřadí blokaře Michala Sukubu.

U premiéry s Dynamem byl na českobudějovické straně také mladičký nahrávač Lukáš Dvořák. V Trentu se ale počítá s návratem slovenského harcovníka Michala Sládečka.

"Velké šance na vítězství nemáme, ale nic nevzdáváme předem," hecuje svůj tým kapitán Stanislav Pochop. Na boj o míče a možná i o sety ale Jihočeši pomýšlejí.

Nabudil je výsledek z utkání proti moskevskému Dynamu. Vždyť už výhra v první sadě 36:34 byl velkým úspěchem. A potěšil i sobotní triumf 3:1 nad extraligovým lídrem z Liberce.

"Na středu večer máme zajištěn trénink, aby si hráči osahali nové prostředí, abychom si zvykli na italskou halu," popisuje klubový manažer. Ve čtvrtek od 20:30 to přijde naostro. Právě v těch chvílích se Českobudějovičtí postaví světovým esům podporovaným bouřlivými italskými tifosi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž