Radost volejbalistek KP Brno.

Radost volejbalistek KP Brno. | foto: Facebook KP Brno

Pod brněnskou volejbalovou sítí se v Brně potkají dravost a zkušenost

  • 1
Nůžky mezi oběma brněnskými celky extraligových volejbalistek se otevřely dokořán. Zatímco Šelmy, které převzaly licenci po sestupujícím Fénixu, vsadily na bohaté zkušenosti bývalých reprezentantek a postavily kádr plný známých volejbalových jmen, celek KP Brno jde cestou omlazení.

Právě před sezonou, v níž skončí dlouhodobá nadvláda Prostějova, bývalého účastníka Ligy mistryň, jehož rozpočet má být nižší než dřív, vsadí i ženy z Králova Pole - v posledních letech vždy uchazeč o medaili - na levnější a mladší družstvo.

„Nepůjdeme cestou Olomouce, která pro zisk titulu dělá vše. My si tým neplánujeme koupit, ale vybudovat,“ oznámil předseda klubu Richard Wiesner.

Nadcházející sezonu, do níž KP Brno vstoupí v sobotu domácím utkáním proti Liberci, označil proto za optimalizační. „Vynaložily se tady nemalé prostředky, které se nezhodnotily,“ konstatoval na konto předloňského 3. místa a loňské účasti v semifinále.

Na pozici hlavního trenéra se posunul z role asistenta Tomáš Samsely, novou kapitánkou je Klára Vyklická, smečařkou polská internacionálka Agata Skibová. Na postu libera má KP Brno pro extraligu, Český pohár i mezinárodní Challenge Cup jenom jednu volejbalistku.

„Rád bych, aby zaznělo, že skládáme kádr s velkou účastí našich mladých hráček, ale naše cíle se nemění, to znamená, díváme se po umístění v první čtyřce,“ upozornil Samsely. „To, že za hráčky nevyhodíme spoustu peněz, ještě neznamená, že nebudeme investovat. Jenom je to investice prostřednictvím naší práce, píle a talentu,“ pravil.

Větší zapojení vlastních talentů má v plánech KP Brno opodstatnění i proto, že juniorský tým je ve své kategorii na špičce. V letošní sezoně si zahraje druhou nejvyšší soutěž dospělých. „Loňský tým neměl to odhodlání a bojovnost, jaké má tento. Kdyby je měl, měli bychom i tu medaili,“ soudí Wiesner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž