Brno povede slovenský kouč Vlk

Brno - Slovenský mistrovský titul je největší ozdobou v životopisu nového trenéra brněnských volejbalistů Jaroslava Vlka. Čtyřiačtyřicetiletý kouč se vyvázal z angažmá v druholigovém polském klubu v Bialsko-Biale, aby nahradil na lavičce posledního týmu české extraligy nedávno odvolaného Petra Judu. "Česká extraliga má jméno, v Polsku jsem stagnoval," řekl slovenský trenér.

Brno letos v extralize prohrála všech sedm zápasů a s dvoubodovým mankem na předposlední Ústí uzavírá celou tabulku. Minulou sobotu na to doplatil trenér Petr Juda, který byl po domácí prohře s Benátkami odvolán.

Tým dočasně vedl Aleš Broulík z B-týmu a vedení klubu urychleně hledalo náhradu za Judu. Neúspěšně proběhly námluvy s trenérem brněnských volejbalistek Miroslavem Čadou, nabídku nepřijal ani Miroslav Nekola, který později kývl Kladnu.

Brňané nakonec z polského angažmá přilákali Jaroslava Vlka. "V Bialsko-Biale jsem se domluvil na předčasném ukončení smlouvy," řekl trenér na dnešní tiskové konferenci. "Mým jediným úkolem je zachránit pro Brno extraligu."

Jako hráč odehrál Vlk nejvíce sezon za Žilinu, dále oblékal dres Púchova a hrál i v Portugalsku a Řecku.

V Žilině působil i jako trenér, dále vedl Myjavu, Zvolen, Prešov a od léta 2005 Bialsko-Bialou v Polsku. Kromě toho byl dva roky asistentem trenéra slovenské reprezentace žen a v posledních dvou letech vede juniory Slovenska, s nimž vybojoval na mistrovství světa osmé místo.

Vrcholem jeho kariéry je mistrovský titul, k němuž v roce 2005 senzačně dovedl provinční Prešov. Ve finálové sérii vyhrál nad favorizovaným VKP Bratislava, které tehdy trénoval dnešní kouč české reprezentace Zdeněk Haník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž